"The Amazing Grace" <amaze@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:3D0261F0.F403F37D@worldonline.dk...
Hejsa
> Man skal koncentrere sig om at spare på kalorierne i det man
spiser mest
> af.
Afgjort *S*.
> Nogle mennesker kan godt spise fedtfattige udgaver af
traditionelle fede
> retter - selv vil jeg hellere helt undvære eller bare spise de
originale
> fede udgaver sjældnere.
Jeg har det lige omvendt. Der er mange fede retter, som man
faktisk slet ikke kan smage forskellen i, når man laver dem
fedtfattigt. Ikke ud over, at de ikke ligger så tungt i maven
bagefter.
> På madglædens vegne bliver jeg gal, når folk går hen og
ødelægger en ret
> ved at bruge f.eks. fromage fraich i stedet for chreme fraiche
eller
> insisterer på at spise jordbær med letmælk:
Jamen kan du smage forskellen på det altid? Min mor er
simpelthen blevet så god til at lave fedtfattige variationer og
hun fortæller ikke folk der spiser med, at det er en fedtfattig
version med eksempelvis fromaige blanc. Den typiske reaktion er,
at det må sgu da være løgn, når hun så efter måltidet fortæller,
at det var en fedtfattig udgave.
> Selv spiser jeg højst jordbær 3-4 gange på et år - nemlig lige
nu i
> denne tid. De 3-4 portioner jordbær vil jeg sgu' ha' med fløde
på
> Netop fordi jeg kun spiser det så sjældent.
Puha jeg kan slet ikke li' fløde *G*.
> Nå, det er måske OT, men midt i slankekuren skal man efter min
mening
> respektere madglæden også - et godt forhold til mad må være af
det gode
> for at holde vægten.
Afgjort. Men madglæde behøver jo ikke nødvendigvis betyde, at
man er glad for det fede eller usunde.
Personligt er jeg eksempelvis blevet meget gladere for
kalkunfrikadeller end almindelige frikadeller, de smager
simpelthen bare bedre og jeg har ikke den der proppede
fornemmelse bagefter.
Mange hilsner
Puk