|
| gemme pesto, hvor længe? Fra : LINDSTRØM |
Dato : 05-06-02 09:10 |
|
Hej
Når jeg laver min yndlingspesto indgår en masse persille. Selvfølgelig også
olivenolie, pinjekerner osv.
Men der er persillen jeg er i tvivl om. Er der ikke et eller andet med, at
persille ikke må gemmes i en balnding med andre levnedsmidler?
Jeg havde tænkt mig at jeg denne gang ville lave en skudefuld pesto og så
lade det tage en uges tid i køleskabet sådan at jeg tager lidt løbende til
min pasta, salat m.v. Men den går måske ikke?
mvh
Lindstroem
| |
Bettina Madsen (05-06-2002)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 05-06-02 20:11 |
|
> Men der er persillen jeg er i tvivl om. Er der ikke et eller andet med, at
> persille ikke må gemmes i en balnding med andre levnedsmidler?
> Jeg havde tænkt mig at jeg denne gang ville lave en skudefuld pesto og så
> lade det tage en uges tid i køleskabet sådan at jeg tager lidt løbende til
> min pasta, salat m.v. Men den går måske ikke?
Så længe du ikke varmer det op er der ingen problemer. Den kan holde ca. 1
uges tid på køl.
Problemet med fx. persille er opvarmning og nedkøling, hvor nogle
jordbakterier får gode muligheder for at omdanne nitrat til nitrit.
Bettina
| |
ole larsen (05-06-2002)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 05-06-02 20:51 |
|
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
news:3cfe626f$0$23206$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
>
> Så længe du ikke varmer det op er der ingen problemer. Den kan holde ca. 1
> uges tid på køl.
> Problemet med fx. persille er opvarmning og nedkøling, hvor nogle
> jordbakterier får gode muligheder for at omdanne nitrat til nitrit.
>
> Bettina
>
Det er nok lidt mere kompliceret:
Persille, der ikke har kogt god med kan, p.gr. a. jordbakterier danne det
meget giftige botulismus-toksin.
Har det kogt god med, er bakterierne dræbt og der dannes intet toksin.
Med spinat er der yderligere det du nævner, at nitrat omdannes til nitrit
( eller omvendt ? ) Men prøv at gå ind på relevante site -
levnedsmiddelstyrelsen?- det gør jeg senere -
dette bør man have helt klarhed på.
Ole
| |
ole larsen (05-06-2002)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 05-06-02 21:12 |
|
"ole larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote in message news:kfuL8.18494> (
eller omvendt ? ) Men prøv at gå ind på relevante site -
> levnedsmiddelstyrelsen?- det gør jeg senere -
> dette bør man have helt klarhed på.
>
> Ole
Findes på forbrugerstyrelsen
Ole
| |
Emil (06-06-2002)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 06-06-02 01:04 |
|
On Wed, 5 Jun 2002 10:10:10 +0200, LINDSTRØM wrote:
>Men der er persillen jeg er i tvivl om. Er der ikke et eller andet med, at
>persille ikke må gemmes i en balnding med andre levnedsmidler?
Jo, det er ikke blot friskt persille som bærer en mulighed for en
videreudvikling af bakterierne. Jordbakterierne findes i alt som
kommer fra jorden, ingen nævnt - ingen glemt.
God hygiene er godt. Overdreven hygiejne giver alergi.
m.v.h. Emil
| |
Mrs Krabappel (06-06-2002)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 06-06-02 09:45 |
|
"LINDSTRØM" <DSL47510@VIP.CYBERCITY.DK> wrote in message
news:adkh0u$10ih$1@news.cybercity.dk...
> Når jeg laver min yndlingspesto indgår en masse persille. Selvfølgelig
også
> olivenolie, pinjekerner osv.
men... Pesto er lavet med BASILIKUM og ikke persille! Når vi laver den i
"industrielle" mændger fryser vi den i små portioner i fx små babymad dåser.
Den er ukogt og skal tøes op hvis frosset - og ikke i mikroovn; det er en
"rå" sauce.
Sandra
| |
|
|