"Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse
news:adic32$khq$1@sunsite.dk...
> Hej alle,
> er der nogle af jer der ligger inde med en opskrift på spinatboller?
> Altså hvor spinaten er rørt i dejen fremfor at ligge ovenpå bollen.
>
> På forhånd mange tak, Kristine Pedersen.
--
Kim Juul
----------------
Spinatboller
Antal: 10
Ingredienser:
5 dl. lunkent vand
1 dl. surmælk (tykmælk)
25 g gær
1 spsk. sukker
3 tsk salt
2 tsk reven muskatnød
200 g hakket spinat (frossen)
ca. 1 kg hvedemel
Fremgangsmåde:
Væsken blandes i en stor skål. Gær, sukker, salt, muskat og den optøede
spinat røres ud heri.
Rør melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i, at dejen slipper
skålens kanter. Det er vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i dejen.
Dejen skal kunne røres med en grydeske.
Dejens overflade drysses med lidt mel, og skålen dækkes med et klæde.
Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Luften røres ud af dejen med en grydeske. Er dejen for klistret, tilsættes
mere mel.
Med en ske lægges en passende portion dej på en plade med bagepapir.
Bollerne skal være store og ikke nødvendigvis velformede.
Bollerne efterhæver til dobbelt størrelse ca. ½ time.
Bages i en 225 C varm ovn i 20-25 min.
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk