|
| Speltmel Fra : Mette Svangren |
Dato : 04-06-02 09:42 |
|
Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med mig).
MVH Mette
| |
Jakob Andersen (04-06-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 04-06-02 10:17 |
|
> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>
Det skulle du kunne, men det bliver nok også lidt mere kompakt, og optager
lidt mere vand.
Det er nok også en god ide at tilsætte en smule mere salt i dejen også.
Prøv dig frem...........
Jakob
| |
Henrik (04-06-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 04-06-02 10:57 |
|
Hvis der kan generaliseres fra hvede....så er svaret efter min opfattelse
nej!
Det usigtede (hvede)mel er meget groft, og den kedelige egenskab er at
brødet føles tørt, selv når det er nybagt, den positive side er naturligvis
at der er masser af gode fibre....men jeg synes altså at det bliver for
meget, hvis der ikke blandes ca 50% sigtet mel i.
H
"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>
> MVH Mette
>
>
| |
MM (04-06-2002)
| Kommentar Fra : MM |
Dato : 04-06-02 11:32 |
|
Jeg har haft held med denne opskrift (Fra "ÆlleBælleFrikadelle"-bogen"),
hvor jeg i stedet for 600 g speltmel, har brugt 300 g hvedemel og 300 g
ikke-sigtet speltmel. Kogt moset kartoffel gør nemlig brødet en del
"svampet" og går fint sammen med det ikke-sigtede mel. Måske kan du prøve
dig frem med mere kartoffel, hvis du alene vil anvende ikke-sigtet speltmel.
600 g spelt (eller 300 g hvedemel og 300 g ikke-sigtet speltmel)
10 g gær
4 dl lunkent vand
1/2 tsk. sukker
1 tsk. salt
200 g kogt moset kartoffel
Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne.
Lad det hæve natten over.
Slå dejen ned, form til et stort brød eller 2 små., og lad det hæve på
pladen til dobbelt størrelse.
Bag ved 200°C i ca. 30 min.
Hilsen Mette
"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>
> MVH Mette
>
>
| |
Henrik (04-06-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 04-06-02 12:11 |
|
Det lyder som en rigtig spændende mulighed med kartoflen!
Tak for det fif.
H
Jeg korresponderede med
"MM" <m.w.madsen@mail.tele.dk> wrote in message
news:3cfc9591$0$78782$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har haft held med denne opskrift (Fra "ÆlleBælleFrikadelle"-bogen"),
> hvor jeg i stedet for 600 g speltmel, har brugt 300 g hvedemel og 300 g
> ikke-sigtet speltmel. Kogt moset kartoffel gør nemlig brødet en del
> "svampet" og går fint sammen med det ikke-sigtede mel. Måske kan du prøve
> dig frem med mere kartoffel, hvis du alene vil anvende ikke-sigtet
speltmel.
>
> 600 g spelt (eller 300 g hvedemel og 300 g ikke-sigtet speltmel)
> 10 g gær
> 4 dl lunkent vand
> 1/2 tsk. sukker
> 1 tsk. salt
> 200 g kogt moset kartoffel
>
> Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne.
> Lad det hæve natten over.
> Slå dejen ned, form til et stort brød eller 2 små., og lad det hæve på
> pladen til dobbelt størrelse.
> Bag ved 200°C i ca. 30 min.
>
> Hilsen Mette
>
>
>
>
>
>
> "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
> news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at
finde
> > et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er
med
> > sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel
(da
> > det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for
noget
> > der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
> mig).
> >
> > MVH Mette
> >
> >
>
>
| |
|
|