/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
HyldeblomstSIRUP - hvordan ??
Fra : MM


Dato : 03-06-02 14:05

Camilla Plum skriver i sin "Mors mad året rundt" at det er en god ide at
koge noget hyldeblomstsaft ned til en sirup som så kan stå i køleskabet og
anvendes i diverse retter bl.a. med kylling.

Hvor meget skal hyldeblomstsaften koges ned før den bliver til sirup ???


Håber nogen kan svare.

Hilsen Mette






 
 
lcj@wanadoo.dk (03-06-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 03-06-02 16:59

On Mon, 3 Jun 2002 15:05:16 +0200, "MM" <m.w.madsen@mail.tele.dk>
wrote:


>
>Hvor meget skal hyldeblomstsaften koges ned før den bliver til sirup ???
>
Til den bliver tykkere. Hvis du koger den meget ned bliver det en tyk
sirup, hvis du ikke koger den så meget ned bliver det en tynd sirup.
Camilla Plums kogebog er fyldt med unøjagtigheder og manglende
forklaringer, så der får man ingen hjælp. Du må gøre det på finger-
eller tungespidsfornemmelse. Du kan evt. eksperimentere med en
sukkerlage først, f.eks. tilsat citron (til en citronsirup), hvis
hyldeblomstsaften er dig for dyrbar.

Lars

Emil (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 04-06-02 00:47

On Mon, 3 Jun 2002, MM wrote:

>Camilla Plum skriver i sin "Mors mad året rundt" at det er en god ide at
>koge noget hyldeblomstsaft ned til en sirup som så kan stå i køleskabet og
>anvendes i diverse retter bl.a. med kylling.

Det er ikke nogen god idé at koge hyldeblomstsaft ned til en
smagsfattig sukkermasse! Alle de fine fine duft- og smagsstoffer
forsvinder under processen.


>Hvor meget skal hyldeblomstsaften koges ned før den bliver til sirup ???

Til 1,25 gange vægtmængden af sukker, sådan helt præcist.

Det gælder også for citronsirup, hjemmelavet sirup, glucosesirup
og andre varianter.

Hvis du har brugt 1000 gram sukker, skal den færdige sirup altså
veje 1250 gram.

Da 1000 gram sukker opløst fylder ca. 0,64 liter vil en sirup
fylde ca. 0,64 liter fra sukkeret og 0,25 liter fra vandet, ialt
skal sirup af 1 kg sukker altså fylde 0,89 liter - eller ca 9 dl.

Jeg bruger ofte glucosesirup i mine opskrifter, så for at lette
udmålingen fortynder jeg med en extra dl. vand, så et kg sukker
fylder en liter.


m.v.h. Emil


MM (04-06-2002)
Kommentar
Fra : MM


Dato : 04-06-02 11:23

Tusind tak for et fyldestgørende svar.

Mette



"Emil" <emilsen@image.dk> wrote in message
news:4nsnfu05s7drfdkvfkbtd86slq3n89e56l@4ax.com...
> On Mon, 3 Jun 2002, MM wrote:
>
> >Camilla Plum skriver i sin "Mors mad året rundt" at det er en god ide at
> >koge noget hyldeblomstsaft ned til en sirup som så kan stå i køleskabet
og
> >anvendes i diverse retter bl.a. med kylling.
>
> Det er ikke nogen god idé at koge hyldeblomstsaft ned til en
> smagsfattig sukkermasse! Alle de fine fine duft- og smagsstoffer
> forsvinder under processen.
>
>
> >Hvor meget skal hyldeblomstsaften koges ned før den bliver til sirup ???
>
> Til 1,25 gange vægtmængden af sukker, sådan helt præcist.
>
> Det gælder også for citronsirup, hjemmelavet sirup, glucosesirup
> og andre varianter.
>
> Hvis du har brugt 1000 gram sukker, skal den færdige sirup altså
> veje 1250 gram.
>
> Da 1000 gram sukker opløst fylder ca. 0,64 liter vil en sirup
> fylde ca. 0,64 liter fra sukkeret og 0,25 liter fra vandet, ialt
> skal sirup af 1 kg sukker altså fylde 0,89 liter - eller ca 9 dl.
>
> Jeg bruger ofte glucosesirup i mine opskrifter, så for at lette
> udmålingen fortynder jeg med en extra dl. vand, så et kg sukker
> fylder en liter.
>
>
> m.v.h. Emil
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste