Hej rune
Her er et par opskrifter du kan prøve
Rejetoast
1 forårsløg (kun det hvide)
60 g. vandkastanier eller bambusskud
200 g. råt rejekød
1 æg
2-3 spsk. koldt vand
9 skiver sandwichbrød
2 dl. hvide sesamfrø
Olie til friture
Forårsløg og vandkastanjer hakket i food-processor. Tilsæt rejekød, æg
og vand. Blendes til en glat pasta.
Smør rejepastaen på brødet og skær hver skive i 4 trekanter. Dryppes i
sesamfrø, så rejepastaen dækkes helt.
Frituresteges i olie (190º) med den smurte side nedad, til de er let
gyldne; vende og steges kortvarigt på den anden side.
Tages op og afdryppes.
Serveres varme med sursød sauce eller blommesauce.
Wontons
Dej af :
300 g. mel (5 dl)
1 dl. vand
1 æg
Fyld :
12 kinarejer
Sauce :
1 ½ dl. (fjerkræ)bouillon
4 spsk. rødvinseddike
4 spsk. sukker
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. kinesisk soja
1 spsk. (tør) sherry
1 spsk. maizenamel
pensling :
Æggehvide
stegning :
1 l. vindruekerneolie
Dej :
Sigt melet og læg det i en bunke på køkkenbordet. Pisk vand og æg let
sammen og hæld blandingen ved midt i melet. Ælt dejen glat og smidig,
dæk den med et fugtigt klæde, og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Fyld :
Skyl kinarejerne i koldt vand og kom dem i rigeligt kogende letsaltet
vand i 3-5 minutter. Lad dem hvile i yderlig 5 minutter i kogelagen,
inden de hældes over i en si og stilles til afkøling. Bruges frosne,
kogte kinarejer, skal de blot tøs op inden anvendelsen. Pil de afkølede
kinarejer og hak dem groft.
Sur-sød sauce :
Bland bouillon, vineddike, sukker og tomatpure i en kasserolle. Lad det
koge op. Rør maizenamelet glad med soja og hæld det i. Lad saucen koge
et par minutter og smag til med sherry. Tag kasserollen fra varmen.
Wontons :
Ælt dejen godt igennem. Rul den papirtyndt ud på et meldrysset bord og
skær dejen ud i ca. 8 cm. store kvadrater.
Tag to dejplader og læg dem oven på hinanden. Læg 1 tsk. Fyld på den ene
spids. Rul spidsen over fyldet ind mod midten. Pensl resten af dejfladen
med æggehvide. Fold venstre og højre spids ind mod midten og pres den
sammen. Del de to dejlag i den sidste spids og kræng den ene ind gennem
midten, den anden dejspids trækkes den anden vej. Nu vil wontonen være
svøbt.
Skal det være let, kan dejpladen pensles med æggehvide, fyldet lægges på
den ene spids og dejen foldes hen over, så der dannes en trekant. Pres
kanterne lidt sammen.
Hæld olien i en wok eller en frituregryde. Varm den op til 180 grader.
Steg wontonerne 3-5 minutter i den varme olie, nogle stykker ad gangen.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Varm den sur-søde sauce op og server den til de varme, sprøde wontoner.
Tips:
Wontonerne kan også serveres kolde.
Sambusa (ret fra somalia)
2 dåser tun i vand
2 store løg
paprika
karry
hvidløg
sort peber
risplader (kinesiske)
1 l. olie (til stegning)
Hæld vandet fra tunen, og svits kødet på en tør pande sammen med hakket
løg indtil løgene er bløde. Smag til med krydderier. Skær rispladerne ud
i strimler. Hver strimmel formes til et kræmmerhus, der ender i en løs
snip. Kræmmerhuset fyldes med en skefuld af tunblandingen og lukeks med
snippen som låg, der holdes fast med lidt melklister. De formede Sambusa
frituresteges ved lav varme og lægges til afdrypning for overskydende
fedtstof.
Mvh
Per Klausen
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"