|
| Økologiske grøntsager??????? Fra : Susan Madsen |
Dato : 08-02-01 22:26 |
|
Hvordan kan jeg være sikker på at det er økologisk? Er der forskel på
størrelsen af f.eks. tomater ? Kan de være fuldstændig pletfri? Eller hvad
med agurker er de også ens i størrelse? Hvis vi ser væk fra økologimærket
hvad er så min chance for at se det er rigtigt. Dette er et seriøst
spørgsmål da jeg har købt disse grøntsager og jeg synes de er for ens til at
være økologisk. Så jeg vil gerne have nogle seriøse svar.
På forhånd tak
Susan Madsen
| |
Klaus Alexander Seis~ (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 09-02-01 07:45 |
|
Susan Madsen skrev:
> Hvordan kan jeg være sikker på at det er økologisk?
Det kan du ikke - det er et tillidsspørgsmål.
> jeg har købt disse grøntsager og jeg synes de er for ens til
> at være økologisk.
Når grøntsagerne er ensartede, så skyldes det dels genetik (man har
avlet på nogle linier for at få ukrumme agurker med meget lille
variation i størrelsen), dels opvækstforhold (alle planter får lige
meget lys, vand, næring, ...), og har i bund og grund ikke noget
med økologi at gøre.
// Klaus
--
><>°
| |
Peter Westh (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-02-01 09:26 |
|
Økologiske grøntsager er blevet pænere og pænere gennem de sidste 15 års
tid. Jeg tror simpelthen det skyldes, at det nu er mere professionelle folk
der dyrker dem, og ikke et sammerend af idealistiske amatører.
bortset fra det er det, som Klaus også siger, et spørgsmål om tillid. Ikke
så meget tillid til avleren, som tillid til kontrolmyndighederne.
Se
http://www.foedevaredirektoratet.dk/publikationer/publikationer/oekologi/vej
ledning/index.html
MVH
Peter
Susan Madsen <team2000@firma.tele.dk> skrev i en
news:95v2rv$61a$1@news.inet.tele.dk...
> Hvordan kan jeg være sikker på at det er økologisk? Er der forskel på
> størrelsen af f.eks. tomater ? Kan de være fuldstændig pletfri? Eller hvad
> med agurker er de også ens i størrelse? Hvis vi ser væk fra økologimærket
> hvad er så min chance for at se det er rigtigt. Dette er et seriøst
> spørgsmål da jeg har købt disse grøntsager og jeg synes de er for ens til
at
> være økologisk. Så jeg vil gerne have nogle seriøse svar.
>
> På forhånd tak
> Susan Madsen
>
>
| |
ole larsen (09-02-2001)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 09-02-01 14:20 |
|
Peter Westh skrev i meddelelsen
<1QNg6.31636$zw.604298@twister.sunsite.dk>...
>
>bortset fra det er det, som Klaus også siger, et spørgsmål om tillid. Ikke
>så meget tillid til avleren, som tillid til kontrolmyndighederne.
Og de øverste myndigeder har så travt med at se noget der hedder "Big
Brother" på nettet, at de da ikke kan lave noget forkert - det er
betryggende at vide. Tænk hvis de så "Sange fra anden sal"; så var der grund
til angst.......
Ole
| |
Jakob Bock (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 09-02-01 12:18 |
|
> Økologiske grøntsager er blevet pænere og pænere gennem de sidste 15 års
> tid. Jeg tror simpelthen det skyldes, at det nu er mere professionelle folk
> der dyrker dem, og ikke et sammerend af idealistiske amatører.
Det kunne måske også være at de "idealistiske amatører" er blevet bedre til
deres arbejde
Nu er forskning i økologisk jordbrug vist desværre heller ikke det der gives
flest penge til her i landet, så det tager selvfølgelig tid at komme frem
til gode resultater.
> bortset fra det er det, som Klaus også siger, et spørgsmål om tillid. Ikke
> så meget tillid til avleren, som tillid til kontrolmyndighederne.
For mig personligt er det vigtigt at have tillid til avleren/producenten.
Jeg stoler ikke en dyt på kontrol, og sørger derfor for så vidt muligt at
købe varer fra landmænd/virksomheder der står inde for nogle af de samme
idealer som jeg selv gør. Problemet med en del økologer er så vidt jeg ved,
at de ikke er det af overbevisning, men af mere økonomiske årsager.
Mvh
Jakob
| |
Peter Westh (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 09-02-01 12:39 |
|
> Det kunne måske også være at de "idealistiske amatører" er blevet bedre
til
> deres arbejde
Det er klart!
>Problemet med en del økologer er så vidt jeg ved,
> at de ikke er det af overbevisning, men af mere økonomiske årsager.
Det er jo en uundgåelig konsekvens af, at økologi er belvet så udbredt. Hvis
Økologi kun var for idealister ville den aldrig komme til at betyde
nogetsomhelst, for miljøet elelr samfundsøkonomisk. Så det er da en god
ting.
MVH
Peter
| |
Kvan (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Kvan |
Dato : 09-02-01 13:35 |
|
"Jakob Bock" <jakobb@mail.tele.dk> writes:
> Problemet med en del økologer er så vidt jeg ved, at de ikke er det
> af overbevisning, men af mere økonomiske årsager.
Er det en dårlig ting? Jeg troede økologi handlede om at beskytte
miljøet. Hvis det er tilfældet, må målet da være at få omlagt så meget
som muligt af produktionen til økologi, og så ellers skide hul i de
enkelte landmænds bevæggrunde.
- Kvan.
| |
Jakob Bock (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 09-02-01 12:19 |
|
> Når grøntsagerne er ensartede, så skyldes det dels genetik (man har
> avlet på nogle linier for at få ukrumme agurker med meget lille
> variation i størrelsen), dels opvækstforhold (alle planter får lige
> meget lys, vand, næring, ...), og har i bund og grund ikke noget
> med økologi at gøre.
Hvorfor har det ikke noget med økologi at gøre?
Mvh
Jakob
| |
Klaus Alexander Seis~ (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 09-02-01 12:45 |
|
Jakob Bock skrev:
> Hvorfor har det ikke noget med økologi at gøre?
Fordi der ikke er nogen éntydig sammenhæng mellem enartetheden af
grøntsagerne/frugterne og så graden af økologi - man kan få præcis
lisså ensartede grøntsager under økologiske forhold, som ved mere
traditionelle dyrkningsmetoder.
// Klaus
--
><>°
| |
Jakob Bock (09-02-2001)
| Kommentar Fra : Jakob Bock |
Dato : 09-02-01 13:58 |
|
>> Problemet med en del økologer er så vidt jeg ved, at de ikke er det
>> af overbevisning, men af mere økonomiske årsager.
>
> Er det en dårlig ting? Jeg troede økologi handlede om at beskytte
> miljøet. Hvis det er tilfældet, må målet da være at få omlagt så meget
> som muligt af produktionen til økologi, og så ellers skide hul i de
> enkelte landmænds bevæggrunde.
Ja, sålænge de holder sig til reglerne er det da fint, men der jo en del
eksempler på at det ikke er tilfældet når det kommer til praksis. Det er jo
ærgerlig at der er nogle få producenter der skal ødelægge forbrugernes
tillid til økologiske produkter.
Ellers har du ret. Ideelt set burde der slet ikke være noget ø-mærke, da
enhver produktion bør være så bæredygtig som muligt, dsv. noget der ligner
det vi kalder økologi.
Mvh
Jakob
| |
|
|