/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hævekurve
Fra : Mette Svangren


Dato : 28-05-02 11:29

Jeg har gang i nogle eksperimenter med speltbrød o.lign. Men jeg vil så
gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv. Kan
jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
erfaringer?

MVH Mette



 
 
Jakob Andersen (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 28-05-02 16:33

Kan jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
> erfaringer?
>

Har ikke nogen praktisk erfaring, men kan ikke se hvad problemet skulle være
i det. De kurve man køber specielt til det, er også helt almindelige kurve,
nogle af dem er lavet så de er lidt kraftigere og kan holde til lidt mere.
Man bruger dem jo kun til at hæve i, så længe de ikke skal i ovenen kan du
bruge hvad som helst.......

Jakob



Peter Westh (29-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 29-05-02 11:08

"Jakob Andersen" <jakob@sprit.dk> skrev i en meddelelse
news:6rNI8.4098$qE4.428295@juliett.dax.net...
> Kan jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve?
Nogle
> > erfaringer?
> >
>
> Har ikke nogen praktisk erfaring, men kan ikke se hvad problemet skulle
være
> i det. De kurve man køber specielt til det, er også helt almindelige
kurve,
> nogle af dem er lavet så de er lidt kraftigere og kan holde til lidt mere.
> Man bruger dem jo kun til at hæve i, så længe de ikke skal i ovenen kan du
> bruge hvad som helst.......

Men de skal selvfølgelig være temmelig tætte, ikke nogen huller hvor dejen
kan løbe ind og sætte sig fast.

MVH

Peter



Lars Lienhøft Larsen (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Lars Lienhøft Larsen


Dato : 28-05-02 17:01


"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> Men jeg vil så
> gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv.

Hvorfor gør man det? er det 1. eller 2. hævning?
Lars


Jakob Andersen (28-05-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 28-05-02 20:46

>
> Hvorfor gør man det? er det 1. eller 2. hævning?
> Lars

2. hævning. Det er for at give brødet en speciel form (efter kurven),
ligeledes kommer der nogle riller i brødet, afhænig af hvordan kurven er
lavet.
Man vender så brødet ud på en bageplade lige før bagning.

Jakob



Fru Hof (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 31-05-02 07:22


"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3cf35bde$0$58744$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har gang i nogle eksperimenter med speltbrød o.lign. Men jeg vil så
> gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv.
Kan
> jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
> erfaringer?
>
> MVH Mette
>
>

Hej!
man kan sagtens bruge en almindelig brødkurv blot skal den "fores" med
f.eks. en stofserviet, der er rigeligt melet, ellers hænger brødet i og er
svært at få ud.
Hvis man som jeg bager meget med surdej er det en lettelse med en speciel
hævekurv, men den skal også meles rigtig godt.

mvh
Tove



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste