|
| Hævekurve Fra : Mette Svangren |
Dato : 28-05-02 11:29 |
|
Jeg har gang i nogle eksperimenter med speltbrød o.lign. Men jeg vil så
gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv. Kan
jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
erfaringer?
MVH Mette
| |
Jakob Andersen (28-05-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 28-05-02 16:33 |
|
Kan jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
> erfaringer?
>
Har ikke nogen praktisk erfaring, men kan ikke se hvad problemet skulle være
i det. De kurve man køber specielt til det, er også helt almindelige kurve,
nogle af dem er lavet så de er lidt kraftigere og kan holde til lidt mere.
Man bruger dem jo kun til at hæve i, så længe de ikke skal i ovenen kan du
bruge hvad som helst.......
Jakob
| |
Peter Westh (29-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-05-02 11:08 |
|
"Jakob Andersen" <jakob@sprit.dk> skrev i en meddelelse
news:6rNI8.4098$qE4.428295@juliett.dax.net...
> Kan jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve?
Nogle
> > erfaringer?
> >
>
> Har ikke nogen praktisk erfaring, men kan ikke se hvad problemet skulle
være
> i det. De kurve man køber specielt til det, er også helt almindelige
kurve,
> nogle af dem er lavet så de er lidt kraftigere og kan holde til lidt mere.
> Man bruger dem jo kun til at hæve i, så længe de ikke skal i ovenen kan du
> bruge hvad som helst.......
Men de skal selvfølgelig være temmelig tætte, ikke nogen huller hvor dejen
kan løbe ind og sætte sig fast.
MVH
Peter
| |
Lars Lienhøft Larsen (28-05-2002)
| Kommentar Fra : Lars Lienhøft Larsen |
Dato : 28-05-02 17:01 |
|
"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> Men jeg vil så
> gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv.
Hvorfor gør man det? er det 1. eller 2. hævning?
Lars
| |
Jakob Andersen (28-05-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 28-05-02 20:46 |
|
>
> Hvorfor gør man det? er det 1. eller 2. hævning?
> Lars
2. hævning. Det er for at give brødet en speciel form (efter kurven),
ligeledes kommer der nogle riller i brødet, afhænig af hvordan kurven er
lavet.
Man vender så brødet ud på en bageplade lige før bagning.
Jakob
| |
Fru Hof (31-05-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 31-05-02 07:22 |
|
"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3cf35bde$0$58744$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har gang i nogle eksperimenter med speltbrød o.lign. Men jeg vil så
> gerne have det helt rigtige look og lade minde brød hæve i en hævekurv.
Kan
> jeg mon ikke "nøjes" med ganske almindelige kurve a' la brødkurve? Nogle
> erfaringer?
>
> MVH Mette
>
>
Hej!
man kan sagtens bruge en almindelig brødkurv blot skal den "fores" med
f.eks. en stofserviet, der er rigeligt melet, ellers hænger brødet i og er
svært at få ud.
Hvis man som jeg bager meget med surdej er det en lettelse med en speciel
hævekurv, men den skal også meles rigtig godt.
mvh
Tove
| |
|
|