"Annika P" <newsgroup@annika.dk> skrev i
news:Xns921BE2D22A62Cnewsgroupannikadk@212.54.64.135
> Og så sidder jeg og studser lidt dagen før jeg vil lave dem...
> Går ud fra at hviderne piskes med sukker til de er stive og sættes på
> de afkølede bunde.
Bingo. Selvfølgelig skal de piskes stive med sukkeret og sættes på
velafkølede bunde.
> Når de så skal bages til rette konsistens, er det så fordi de "hæver"
> i den perioder eller???
Sukker og æggevide = marengs, hvis det tørrer længe nok i ovnen. Da der ikke
er noget i en marengsdej der har en hævende effekt, hæver de altså ikke.
Men massen "sætter sig", så det ikke er flydende guf (som kendes fra
isvafler).
> Og hvor sarte er de når der skal duppes chokolade på?? (1. tanke var
> at lade smeltet chokolade rende ned over, men det er nok en dum ide
> så)
Prøv dig frem. En god, blød, ren madpensel, god mørk chokolade (jeg bruger
TOMS mørke chokolade), og så ellers i gang med dupningen.
Da flødeboller er luftige, er det en rigtig dårlig idé at vælte varm
chokolade i hovedet på dem.
>
> Ja, vil bare gør det perfekt 1. gang - da manden er vild med
> flødeboller :)
Forståeligt.
Husk at bruge pasteruserede æggehvider
God fornøjelse
Tina