"Anne Lise Kirk Jensen" skrev d. 23-05-02 08:34 dette indlæg :
> Hej Per,
> >
> > Hvis en kartoffel er blevet grøn bør man for en sikkerheds skyld
smide
> > den ud. Det er ikke nok blot at skære det grønne af. Hele kartoflen
skal
> > smides ud.
> >
>
> Ovenstående har tit undret mig. Nu har jeg i mange år skrællet de
grønne
> kartofler (altså dem der er blevet smågrønne i toppen exempelvis) -
skrællet
> det grønne GODT og grundigt af - og så ellers kogt og spist dem.
> Har jeg nu ophobet en stor mængde giftstof i kroppen? Eller hvad? Dør
man af
> at spise grønne kartofler? (det er IKKE for at være næsvis, jeg ved
det bare
> ikke).
>
>
> mvh
> anne lise
>
>
Kartofler er som tomater og chili en del at natskyggefamilien, og dele
af dise planter er meget giftige, dog ikke frugterne normalt.
jeg har fundet nogle symptomer på forgiftning af hunde, men der skal
helt sikkert meget til før disse bliver så udpræget.
Forgiftningssymptomer for hunde der har spist af planter af
natskyggefamilien.
Savlen, kvalme, opkastning og hjertebanken. Senere pupiludvidelse,
kramper og koma. Især visse arter af natskyggefamilien er særdeles
giftige og kan forårsage død.
Om der sker en ophobning i krobben ved jeg dog ikke, men med disse
symptomer vil jeg sige at der ikke gør.
Mvh
Per Klausen
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"