/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Roastbeef - Hvor lang stegetid
Fra : Jan


Dato : 20-05-02 09:23

Hej

Har købt en lille roastbeef steg på knap 800 g - men hvor lang stegetid skal
sådan en have ???

Jeg går ud fra, at jeg bare skal brune den i en gryde og derefter tilsætte
noget vand og så lade den stege videre i x antal minutter - er det ikke
korrekt ???


Mvh

Jan



 
 
Klaus Alexander Seis~ (20-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 20-05-02 09:36

Jan skrev:

> Jeg går ud fra, at jeg bare skal brune den i en gryde og derefter
> tilsætte noget vand og så lade den stege videre i x antal minutter
> - er det ikke korrekt ?

Sidst emnet var oppe - og det har det været nogle gange, så måske kan
du finde noget hos Google - var der vist enighed om at en roastbeef
bliver bedst hvis man koger den først (var det 20 minutter?) og så
bruner den bagefter.

En anden mulighed er at gnide den med salt og peber, og så stege den
i ovnen ved 90°C i 1½ time, eller til et kødtermometer viser 62°C i
midten.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Jan Bøgh (24-05-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 24-05-02 17:02

"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+f2d65d15-abf2-4f83-9979-986584cf77ba@news.szn.dk...

> En anden mulighed er at gnide den med salt og peber, og så stege den
> i ovnen ved 90°C i 1½ time, eller til et kødtermometer viser 62°C i
> midten.

Er en kernetemperatur på 62grader ikke i overkanten til en roastbeef?

vh
jan


Klaus Alexander Seis~ (24-05-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-05-02 18:39

Jan Bøgh skrev:

> Er en kernetemperatur på 62grader ikke i overkanten til en
> roastbeef?

Måske - jeg har temperaturen fra en af de artikler om langtids-
stegning fra Jyllands-Posten som Bosse postede i oktober 2001:

   <http://groups.google.com/groups?q=roastbeef+62+group:dk.kultur.mad%2Bdrikke&hl=en&lr=&safe=off&selm=z3tA7.6624%24YP6.462327%40news000.worldonline.dk&rnum=4>
   <http://makeashorterlink.com/?L2E822EE>

Og Emil er inde på noget lignende i september 2001:

   <http://groups.google.com/groups?q=roastbeef+62+group:dk.kultur.mad%2Bdrikke&hl=en&lr=&safe=off&selm=klbapt47c8grf0ts6bveka86n2fsqils49%404ax.com&rnum=5>
   <http://makeashorterlink.com/?V6F823EE>


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Peter W. Bosse (25-05-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 25-05-02 06:47

"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev...
> > Jan Bøgh skrev:
> > Er en kernetemperatur på 62grader ikke i overkanten til en
> > roastbeef?
>
> Måske - jeg har temperaturen fra en af de artikler om langtids-
> stegning fra Jyllands-Posten som Bosse postede i oktober 2001:
> <http://makeashorterlink.com/?L2E822EE>
>
> Og Emil er inde på noget lignende i september 2001:
> <http://makeashorterlink.com/?V6F823EE>

Se evt. også artiklen "Den rette stegning".. postet den 18. ds. under
afsnittet "Lavtemperatur-stegning".

NB: Stege termometer temperaturen for roastbeef ligger fra omkring
61°-70°, alt efter hvor meget man vil have den stegt.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

En ny database med navnet Madprocenter giver nu bedre
muligheder for at styre kalorieforbruget.

Har du æble eller pære form? Det kan være af betydning.
Osaka Universitet har foretaget undersøgelser der tyder på,
at overvægt ikke nødvendigvis øger risikoen for følgesygdomm...
www.madprocenter.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste