/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kan Grana Padano 'sidestilles' med Parmasa~
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-05-02 15:06

Kan Grana Padano 'sidestilles' med Parmasan-ost? Smager de ens?



Er der forskellige hovedgrupper at parmasanost? Jeg købte en forleden (kan
ikke huske hvad den hed) for at bruge den i salat, og den var mere sød og
porøs end nogen parmasanost jeg har smagt tidligere.



Mvh Thomas




 
 
JHR (18-05-2002)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 18-05-02 15:48

Med risiko for fatwa fra Fru Krabappel vil jeg påstå at de er ret ens, dog
er parmesan mere anerkendt og KAN være bedre. Politikken havde vist en test
af parmesan for noget tid siden som viste der var stor forskel. Netto's
grana fik temmelig god karakter i forhold til nogle af de ægte parmesaner.

Mvh
Jeppe.
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i en meddelelse
news:ac5n4o$1dc9$1@news.cybercity.dk...
> Kan Grana Padano 'sidestilles' med Parmasan-ost? Smager de ens?
>
>
>
> Er der forskellige hovedgrupper at parmasanost? Jeg købte en forleden (kan
> ikke huske hvad den hed) for at bruge den i salat, og den var mere sød og
> porøs end nogen parmasanost jeg har smagt tidligere.
>
>
>
> Mvh Thomas
>
>
>



Mrs Krabappel (18-05-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 18-05-02 18:32

"JHR" <j_have@post3.tele.dk> wrote in message
news:3ce668b1$0$78758$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Med risiko for fatwa fra Fru Krabappel vil jeg påstå at de er ret ens, dog
> er parmesan mere anerkendt og KAN være bedre. Politikken havde vist en
test
> af parmesan for noget tid siden som viste der var stor forskel. Netto's
> grana fik temmelig god karakter i forhold til nogle af de ægte parmesaner.
>
Eh eh! den eneste fatwa jeg har sendt om emnet det er om Hr.Meyer som
udtaler den i sin CDROM til 300 kr som "grana pardone" - han burde få 100
piskeslag for det!!!
De er ret ens dog har Parmigiano en "DOP" status og har en række
kvalitetskrav osv.osv. der gør den liiiidt bedre.
Generelt er Grana ungere og egner sig ikke til lang modning (3år eller mere)
som Parmigiano. Jeg er selv meget glad for grana da den kan spises i "store
mængder" som ung ost, og er også billigere end Parmigiano - nemlig fordi den
er ungere og måske mindre "opreklameret" end storbror.

Inshallah...

Sandra



Thomas Hjort (18-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-05-02 21:25


"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:MewF8.36$227.1364@news.get2net.dk...
> "JHR" <j_have@post3.tele.dk> wrote in message
> news:3ce668b1$0$78758$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Med risiko for fatwa fra Fru Krabappel vil jeg påstå at de er ret ens,
dog
> > er parmesan mere anerkendt og KAN være bedre. Politikken havde vist en
> test
> > af parmesan for noget tid siden som viste der var stor forskel. Netto's
> > grana fik temmelig god karakter i forhold til nogle af de ægte
parmesaner.
> >
> Eh eh! den eneste fatwa jeg har sendt om emnet det er om Hr.Meyer som
> udtaler den i sin CDROM til 300 kr som "grana pardone" - han burde få 100
> piskeslag for det!!!


Hvad skrev han da ?

Mvh Thomas




Mrs Krabappel (22-05-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 22-05-02 10:50

Meyer skriver konsekvent i opskrifterne på den dyre CD (ellers god, men
sådan stavefejl bør straffes!) "grana pardone" - og ikke Grana Padano. Det
er ikke noget han siger vde en fejl i video, da der er video på nogle
opskrifter, men nej, "sort på hvid". Diskutabel også hans sammensætning, men
som sagt, der er nogle gode ting, især i det "franske hjørne".
Den er nu nogle år gammel og "outdated", der var en god liste over
øko-producenter.

Jeg så nogle gyselige Parmigiano-kloner på køledisken med meget eksotiske,
pseudoitalienske navne, men "made in Holland" - i bedste fald. Orrore!
Der er en tredje efterligning af Parmigiano, og det er Sbrinz, fra
Sydschweitz. Jeg husker den i kriseperioden i '70 da Parmigiano havde
huyrlige priser... er nu igen i glemmebogen.

Her de officielle steder:
http://www.granapadano.it/
http://www.parmigiano-reggiano.it/

Sandra



Thomas Hjort (18-05-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 18-05-02 21:24


"JHR" <j_have@post3.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3ce668b1$0$78758$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Med risiko for fatwa fra Fru Krabappel vil jeg påstå at de er ret ens, dog
> er parmesan mere anerkendt og KAN være bedre. Politikken havde vist en
test
> af parmesan for noget tid siden som viste der var stor forskel. Netto's
> grana fik temmelig god karakter i forhold til nogle af de ægte parmesaner.
>

Tak for oplysningen. Den er taget til efterretning. Fra nu af ryger der
Grana i salaten :)


Mvh Thomas



Anders H. Andersen (19-05-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 19-05-02 23:58

On Sat, 18 May 2002 22:23:39 +0200, "Thomas Hjort"
<dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> wrote:

>
>
>Tak for oplysningen. Den er taget til efterretning. Fra nu af ryger der
>Grana i salaten :)

Når du er blevet træt af den skulle du prøve en primadonna, lidt en
anden ost men uha hvor smager den godt.

mvh
Anders

[2900] Jesper Haaber~ (22-05-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 22-05-02 22:05

Anders H. Andersen <aha@removenospamtiscali.dk> wrote:

> On Sat, 18 May 2002 22:23:39 +0200, "Thomas Hjort"
> <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> wrote:
>
> >
> >
> >Tak for oplysningen. Den er taget til efterretning. Fra nu af ryger der
> >Grana i salaten :)
>
> Når du er blevet træt af den skulle du prøve en primadonna, lidt en
> anden ost men uha hvor smager den godt.

Jep Prima Donna som ISO havde på tilbud i sidste uge smager helt vildt
godt. Meget tør - lidt nøddeagtig og med tydelig smag af saltkrystaller
i osten, som fremkommer på grund af modningsmetoden.

Ost i Superligaen.......

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - kører ikke altid

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste