|
| forslag til fiskeret? Fra : ottesen |
Dato : 18-05-02 11:36 |
|
Hej!
Jeg har lige købt nogen rødspættefiléter men jeg er ikke vant til at
tilberede fisk og kunne godt tænke mig nogen forslag til hvad jeg kan
gøre med dem. Jeg synes det er lidt kedeligt bare at panere dem og stege
dem på panden, og forestiller mig noget med at smide dem i et fad sammen
med en _masse_ grøntsager og knalde dem i ovnen. Jeg har porrer,
gulerødder, kartofler, fennikel, tomater, hvidløg og løg til rådighed,
samt diverse krydderier - og hvidvin! Men lidt vejledning i
tilberedningen ville være super! Nogen forslag?
/ottesen
P.S: Købte også noget fiskefars - hvad kan det bruges til udover
fiskefrikadeller? - igen gerne sammen med masser af grøntsager...
| |
rasmus carlsen (18-05-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 18-05-02 12:14 |
|
"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:ac5aqv$3h5$1@sunsite.dk...
> Hej!
>
> Jeg har lige købt nogen rødspættefiléter men jeg er ikke vant til at
> tilberede fisk og kunne godt tænke mig nogen forslag til hvad jeg kan
> gøre med dem. Jeg synes det er lidt kedeligt bare at panere dem og stege
> dem på panden, og forestiller mig noget med at smide dem i et fad sammen
> med en _masse_ grøntsager og knalde dem i ovnen. Jeg har porrer,
> gulerødder, kartofler, fennikel, tomater, hvidløg og løg til rådighed,
> samt diverse krydderier - og hvidvin! Men lidt vejledning i
> tilberedningen ville være super! Nogen forslag?
>
> /ottesen
>
> P.S: Købte også noget fiskefars - hvad kan det bruges til udover
> fiskefrikadeller? - igen gerne sammen med masser af grøntsager...
>
her er et forslag:
- vend fiskefiletterne i mel eller rasp (hvis du har lyst)
- læg dem i et smurt fad
- læg rødløg i kvarte, et grønt æble i mindre stykker og et par tomater (flå
dem evt. hvis du gider) i både ovenpå
- har du frisk, bredbladet persille kommer det ogsa i fadet
- salt og pebber
- staniol på og i ovnen i 20-30 minutter afhængig af ovnens og fiskenes
størrelse.
staniol er vigitg, da persillen ellers bliver brændt. Du kan 5 minutter
inden du tager den ud kaste en stor klump smør i fadet ... så har du nemlig
også smørsovs. Serveres med nye kartofler.
Har du ikke persille kan både timian og basilikum bruges.
Det er let og det er mams.
god appetit
ras
| |
ottesen (18-05-2002)
| Kommentar Fra : ottesen |
Dato : 18-05-02 12:44 |
|
"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3ce63774$0$78802$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> her er et forslag:
>
> - vend fiskefiletterne i mel eller rasp (hvis du har lyst)
> - læg dem i et smurt fad
> - læg rødløg i kvarte, et grønt æble i mindre stykker og et par
tomater (flå
> dem evt. hvis du gider) i både ovenpå
> - har du frisk, bredbladet persille kommer det ogsa i fadet
> - salt og pebber
> - staniol på og i ovnen i 20-30 minutter afhængig af ovnens og
fiskenes
> størrelse.
>
> staniol er vigitg, da persillen ellers bliver brændt. Du kan 5
minutter
> inden du tager den ud kaste en stor klump smør i fadet ... så har du
nemlig
> også smørsovs. Serveres med nye kartofler.
>
> Har du ikke persille kan både timian og basilikum bruges.
>
Lyder lækkert! Ingen vædske ved?
/ottesen
| |
rasmus carlsen (18-05-2002)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 18-05-02 17:41 |
|
"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:ac5epb$cmq$1@sunsite.dk...
>
> "rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
> news:3ce63774$0$78802$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> >
> > her er et forslag:
> >
> > - vend fiskefiletterne i mel eller rasp (hvis du har lyst)
> > - læg dem i et smurt fad
> > - læg rødløg i kvarte, et grønt æble i mindre stykker og et par
> tomater (flå
> > dem evt. hvis du gider) i både ovenpå
> > - har du frisk, bredbladet persille kommer det ogsa i fadet
> > - salt og pebber
> > - staniol på og i ovnen i 20-30 minutter afhængig af ovnens og
> fiskenes
> > størrelse.
> >
> > staniol er vigitg, da persillen ellers bliver brændt. Du kan 5
> minutter
> > inden du tager den ud kaste en stor klump smør i fadet ... så har du
> nemlig
> > også smørsovs. Serveres med nye kartofler.
> >
> > Har du ikke persille kan både timian og basilikum bruges.
> >
>
> Lyder lækkert! Ingen vædske ved?
>
jo da - det glemte jeg. Man kan klemme en citron eller en lime ud i fadet.
Men det er ikke strengt nødvendigt. Man skal bare ikke være nærig, når man
smører fadet - og som nævnt kan man kyle en stor klat smør i fadet og vupti
så er smørsovesen også lavet.
ras
| |
Ukendt (18-05-2002)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 18-05-02 13:10 |
|
"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:ac5aqv$3h5$1@sunsite.dk...
> Hej!
>
......>
> P.S: Købte også noget fiskefars - hvad kan det bruges til udover
> fiskefrikadeller? - igen gerne sammen med masser af grøntsager...
>
>
Søren Gericke har en opskrift i kogebogen "Forfør din kone med en rejemad".
Jeg har ikke selv prøvet den endnu, men andet jeg har lavet fra kogebogen er
godt!
Færdigfars i fad
------------------------
250 g færdig fiskefars
1 bakke champignon
et par løg
3 - 4 tomater
mælk eller fløde
bacon i tern
ca. 2 dl tomatjuice
salt + peber
Champignon snittes fint og løget rives. Blandes i farsen, som røres op med
mælk eller fløde til en lidt lind konsistens. Skær tomaterne i skiver og læg
de fleste i bunden af et ildfast fad. Læg farsen henover o g tomater ovenpå
igen. Drys bacontern henover, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 15
min. Hæld et par dl tomatjuice rundt i kanten af fadet og lad det stege
videre 15 min. mere.
-----------------
| |
Gitte Sørensen (18-05-2002)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 18-05-02 16:24 |
|
Sat, 18 May 2002 12:36:15 +0200, skrev "ottesen"
<ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> :
>Jeg har lige købt nogen rødspættefiléter men jeg er ikke vant til at
>tilberede fisk og kunne godt tænke mig nogen forslag til hvad jeg kan
>gøre med dem.
Karoline's opskrift på fiskefileter med grønsagssovs plejer at være et
sikkert hit. Der er ikke nævnt hvidvin i opskriften, men jeg har før -
med succes - erstattet en dl af fiskesuppen med hvidvin !!
http://www.karoline.dk/visopskrift.asp?id=437
--
Gitte Sørensen
HomeParty forhandling af kosmetik & undertøj
http://www.gittes.dk - http://www.kosmetik-tak.dk
| |
ole larsen (17-05-2002)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 17-05-02 21:45 |
|
"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> wrote in message
news:ac5aqv$3h5$1@sunsite.dk...
> Hej!
>
> Jeg har lige købt nogen rødspættefiléter men jeg er ikke vant til at
> tilberede fisk og kunne godt tænke mig nogen forslag til hvad jeg kan
> gøre med dem. Jeg synes det er lidt kedeligt bare at panere dem og stege
> dem på panden, og forestiller mig noget med at smide dem i et fad sammen
> med en _masse_ grøntsager og knalde dem i ovnen. Jeg har porrer,
> gulerødder, kartofler, fennikel, tomater, hvidløg og løg til rådighed,
> samt diverse krydderier - og hvidvin! Men lidt vejledning i
> tilberedningen ville være super! Nogen forslag?
>
> /ottesen
>
Hak det hele fint - steg evt. på pande, hæld over fisken, evt. med hakkede
tomater
max. ca. 15 min i ovn ved ca 180 celcius
PASTA til, sgu....
Ole
| |
ole larsen (17-05-2002)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 17-05-02 21:49 |
|
"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> wrote in message
news:ac5aqv$3h5$1@sunsite.dk...
> P.S: Købte også noget fiskefars - hvad kan det bruges til udover
> fiskefrikadeller? - igen gerne sammen med masser af grøntsager...
Hak rosenkål (rå) og løg groft, bland i farsen, LIDT karry. Konsisten som du
skal
trykke sammen som med snebolde. Steg, kog panden af med 18% CF - det gryner
lidt - fint.
PASTA, ja
Ole
| |
|
|