|
| opskrift på Rabarbertærte Fra : Nyberg |
Dato : 06-05-02 15:37 |
|
Halløj
Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god tærtedej,
som ikke bliver "stenhård"
På forhånd tak
Mvh.
Malou
| |
Hanne Christensen (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Hanne Christensen |
Dato : 06-05-02 16:13 |
|
"Nyberg" <Nyberg@T-Online.de> skrev i en meddelelse news:ab63s3$d8b$02$1@news.t-online.com...
> Halløj
>
>
> Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god tærtedej,
> som ikke bliver "stenhård"
>
> På forhånd tak
>
> Mvh.
>
> Malou
>
Jeg lavede denne tærte igår. Den kan anbefales.
Iflg. Camilla Plum: Mors Mad
Mørdej af 200 g mel, 125 g smør, 50 g flormelis og 1 æg. Dejen hviler koldt, inden den rulles meget tyndt ud. Læg tærtedejen i en stor tærteform med løs bund. Rabarberstykker lægges tæt i dejen, drysses med MEGET sukker. Bages ved 165 grader til den er meget gennembagt, ca. 35 min.
Mvh
Hanne
| |
Jakob Andersen (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 06-05-02 22:15 |
|
>Iflg. Camilla Plum: Mors Mad
>Mørdej af 200 g mel, 125 g smør, 50 g flormelis og 1 >æg. Dejen hviler
koldt, inden den rulles meget tyndt ud. >Læg tærtedejen i en stor tærteform
med løs bund. >Rabarberstykker lægges tæt i dejen, drysses med >MEGET
sukker. Bages ved 165 grader til den er meget >gennembagt, ca. 35 min.
>Mvh
>Hanne
Lav evt. noget sandkage dej og bland rabarberne i, derefter i mørdejsbunden
og så bages
Jakob
| |
Peter W. Bosse (07-05-2002)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 07-05-02 05:06 |
|
"Nyberg" <Nyberg@T-Online.de> skrev följande i meddelandet...
> Er der nogen der har en god opskrift på overnævnte, gerne en god
> tærtedej, som ikke bliver "stenhård"
Eller denne her.. med smuldredej.. (har vist været bragt før).
Rabarber med krummer i:
Ca. 20-25 rabarber efter størrelse
250 g mel
200 g mørk farin
50 g sukker
200 g smør + lidt til at smøre fadet
1 spsk stødt ingefær (gerne i marmor morder) - (kan udelades)
100 g smuttede, grofthakkede mandler
-
3/4 liter piskefløde
2 dl cremefraiche
Skræl rabarberne i stykker og lad dem koge et øjeblik med 50 g sukker i
en smule vand. De må ikke koge ud. Tag rabarberne op og lad dem dryppe
af. Bland imens med fingrene melet, farinen, den stødte ingefær og det
kolde smør i en skål (ligesom en mørdej til tærte), til det ligner revet
parmesan. Læg rabarberne i et smurt, ildfast fad og dæk dem med den
smuldrede dej. Drys de grofthakkede mandler over og sæt fadet i en 200°
varm ovn i ca. 40 min., eller til overfladen er gylden. Server lunken
eller kold med let pisket flødeskum, rørt op med *creme fraiche.
Nok til 10 personer.
*) Lidt creme fraiche blandet i flødeskum giver fløden en smag som af
helt frisk fløde, uden at være sur som creme fraiche.
Denne ret smager selvfølgelig også godt med æbler. Beregn et stort æble
pr. person. Brug hvidt sukker i stedet for farinen, skift ingefæren ud
med kanel, mandlerne med hasselnødder - eller gør som det passer dig!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Denne uges tilbud i Prima: Italiensk hvedemel mv.:
Italiensk hvedemel (type "00" til brød el.
durum hvedemel "fin" el. hvedemel "elastisk" til pizza
500-1000 g, frit valg... pr. pose kr. 4,95 (Cibus Italica)
| |
|
|