"Tine Yding Jensen" <tyj@post.tele.dk> a écrit dans le message:
> Jeg skal holde polterabend for min veninde, og søger i den anledning
> nogle ideer til en fransk buffet. (Brylluppet skal stå i Paris, og den
> røde tråd dagen igennem skal så være Frankrig). Har I nogle gode
> ideer? Jeg skal (helst) kunne forberede retterne i forvejen (samme dag
> og dagen i forvejen), men kan varme/lune/anrette i sidste øjeblik
> Eneste jeg ikke vil bruge er foie gras.
Fransk mad - udover Coq au vin, Foie gras og franske vafler, er det nok
ikke det, der tales allermest om her i gruppen.
Prøv evt. et kig på Mortens samling
http://opskrifter.sol.dk/search/index.jhtml
under kategorier.. Andre lande / Europæisk / Fransk.
Eller evt. lån på biblioteket et par franske kogebøger, fx Paul
Bocuse's, Escoffier's el. andre.. se under kolde / varme Hors d'æuvre.
Umiddelbart vil jeg synes, at forskellige lækre tærter, pâtéer med kød
og evt. laksepâté, ligesom ost, frugt og fransk flûtes samt løgsuppe
hører sig til på det traditionelle franske bord. (hurtig & nemt!)
Men, her er nogle helt andre fixe forslag fx..
Pølse indbagt i briochedej (Saucisson en brioche)
Små butterdejsstænger m. parmesan el. gruyère (Paillettes au parmesan)
Små ostevandbakkelser (Ramequins au fromage)
Croissants m. fyld (kyllinge- skinke- el. rejesalat)
Flütes med fyld (div. pålæg, kyllinge- skinke- el. rejesalat
Tarteletter fra Bresse (Croustade bressane) vol-au-vent m.kyllingekød
Tatarbøf (Steak tartare) el. Parisrbøf m. kapers, hakket løg og persille
Tournados m. béarnaisesauce og hassenøddekartofler
Mignonfileter (Filets mignons) m. grønsager og maître d'hôtelsmør
Châteaubriant m. soufflerede kartofler og béarnaisesauce
Entrecôte som i Bordeaux (à la bordelaise) m. Pont-Neufkartofler
Panerede kalveschnitzler m. brunet smør (Escalopes panées au beurre
noisette).
Varm skinke m. forsk. grøntsager (Jambon chaud garni de legumes divers)
Indbagt skinke i brioche- el. butterdej (chausson) m. smørsautererde
morkler.
Kold skinkemousse (Mousse froide de jambon)
Små spid m. kalvelever (Brochettes de foie de veau) m. tomatsauce
Sauteret kylling m. estragon (poulet sauté à l'estragon) m. smørbrunede
kartofler.
Poussin m. trøffelsauce, samt letkogt broccoli m. små kartofler
Andebryst (Steaks de canards) m. smørsauterede ridderhatte og hel ny
spinat.
--
Artiskokker m. forsk. saucer (Artichauts avec sauces diverses)
Asparges (Asperges) m. varm hollandaise el. smeltet smør
Champignoner som i Provence (m. marinade af krydderurter og hvidløg)
Trøfler i Champagne (Truffes au champagne) el. i sherry, portvin el.
madeira.
--
Flamberede pandekager m. Grand Marnier (Crêpes flambées au Grand
Marnier).
Soufflerende fyldte pandekager (Pannequets soufflés) m. sabayone sauce
Fransk hotdog osv. osv....
Held og lykke med projektet, samt en god weekend!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Kylling giver erotisk styrke
Curnonsky, gastronomernes prins, som han kaldes, var af den opfattelse,
at en kogt høne har elskovsfremmende egenskaber. Som eksempel nævner han
i ""La Table et I'Amour" - Bord og kærlighed - at hvis Madame Pibrac,
som ville giftes for syvende gang i en alder af 71 år, kun opnåede
dommerens tilladelse ved at forklare, at hendes erotiske styrke
skyldtes, at hun spiste en kylling om ugen.