I skal afsætte en dag til følgende: Tag til det store indendørs marked ved
Frihedsbroen. Der er kælder, stue og 1. sal. Det er et af de største og
flotteste markeder, jeg nogensinde har set.
I kælderen er der syltede grøntsager, fisk og diverse boder + et
supermarked. I stuen: Grøntsager, krydderurter, frugt og kød. På 1. sal
kniplede og broderede tøj og duge, vinsalg og madboderDer er i tusindvis små
og store boder, her kan man købe alt: Gåselever og hønsefødder, paprika i
kiloposer, kæmperadiser, bælgede ærter, Karl Johan svampe, frisk komælk og
vin fra 3 kr. literen.
Et fint måltid Gullash m. kartoffelmos og et glas koldt Tokayavin koster ca
20 kr (år 2000). Det er fin mad, der er store portioner og meget at vælge
imellem, man står og spiser ved lange smalle borde. Landvinen bliver
serveret fra en kande, sød/tør rød og hvid. Den serveres fra kander i
almindelige vandglas, der er mange slags varianter, den smager hammergodt og
er billig. Det bedste og billigste måltid jeg har fået i Budapest.
Her kan let bruges en halv dag. Det er et godt sted at købe souviniers, her
er det hele og det synes en anelse billigere end de andre steder.
Når i ikke orker mere og er fyldt op med god traditionel Ungarnsk mad, bør i
lige slæbe jer over Frihedsbroen og gå i Gellertbadet resten af dagen,
Gellertbadet er et must, og også her kan man sagtens forkæle sig selv en
halv dag.
God fornøjelse - John.
|