[Fru Hof | Thu, 25 Apr 2002 16:53:42 +0200]
>> Personligt foretrækker jeg dog en sorbert lavet med min avancerede
>> ismaskine; den er ikke luftig, bestemt ikke, men den er *helt*
>> imponerende cremet og lækker
>Må vi ikke få den opskrift?
Naturligvis, men... ehm, jeg bruger aldrig opskrift så jeg har ikke
rigtigt noget at give ud
Grundreglen for en god sorbet er 1/3 frugtpulp, 1/3 sukker og 1/3 vand -
så hvis du f.eks. tager frugtkødet ud af 6 passionsfrugter og 1 frisk
fersken (uden skin og sten) (som moses) og vejer....
Derefter tager du tilsvarende mængde sukker og vand og giver det et kort
opkog og tilsætter det derefter frugtpulpen - den står en stund og
trækker og gnides derefter gennem en sigte så kun den rene
frugt/vand/sukker er tilbage.
Du køler den helt af og kører den til en lækket cremet sorbet i en
ordentlig ismaskine - dette tager ca. 15 minutter.
Hvis det er en kraftigt smagende frugt som du ønsker at afbalancere, kan
du tilsætte ca. 10% piskefløde - det er stadig en fedtfattig sobert, men
smagen har fået en mere cremet og rundere tilstand.
René
www.rene.hjorth.com