|
| Vanillekaffe Fra : Lasse Jensen |
Dato : 23-04-02 21:15 |
|
Davs i gruppen....
Jeg har et par gange smagt 7elevens vanillekaffe, men er ikke helt
tilfreds, skulle der være nogen der ligger inde med en opskrift på
vanillekaffe, som de selv syntes smager godt ??? Det kan da ikke være
så simpelt, at der bare skal puttes en portion vanillesukker eller
evt. en hel vanillestang ned i kaffebøtten....
-LAsse
| |
Kåre Weng Madsen (25-04-2002)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 25-04-02 10:21 |
|
"Lasse Jensen" skrev i en meddelelse
>Det kan da ikke være
> så simpelt, at der bare skal puttes en portion vanillesukker eller
> evt. en hel vanillestang ned i kaffebøtten....
Jeg har fået det på to måder. Den ene er som du siger, ved at blande en
mængde vanilie passende efter din samg i bønnerne når du brygger kaffen. Der
er ikke andet at gøre end at prøve dig frem. Du kan enten bruge vanilie
sukker eller du kan bruge skrabe "rigtig" vanilie ud af en stang.
Alternativt er at lave din egen vaniliesukker (f.eks. ved at lade vanilie
stænglen ligge i sukker i nogle dage og så komme i kaffen som alm. sukker.
Så bliver kaffen så også meget sød.... så prøv dig frem efter hvad du kan
lide bedst.
Personligt synes jeg ikke om vanilie i kaffen, hverken på den ene eller den
anden måde. i USA i sommer fik jeg også kanelkaffe og det er simpelthen bare
frygteligt...
Kåre
| |
Klaus Alexander Seis~ (25-04-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 25-04-02 13:59 |
|
Kåre Weng Madsen skrev:
> [...] eller du kan skrabe "rigtig" vanilie ud af en stang.
Hele vaniljeplanten lugter/smager af vanilje, så man kan sagtens bruge
hylstret af frøkapslen med i kaffen. Det kan man for så vidt også i
kager, men det er ikke så dekorativt med sorte trevler i kagerne. Jeg
laver kaffe på stempelkande, og når jeg har lyst til kaffe med vanilje,
plejer jeg bare at klippe nogle små stykker af en stang ned i kanden
inden jeg hælder vand på bønnerne.
> Alternativt er at lave din egen vaniliesukker (f.eks. ved at
> lade vanilie stænglen ligge i sukker i nogle dage) og så [...]
Jeg plejer at lave vaniljesukker ved at klippe et par vaniljestænger i
småstykker og alde dem ligge i rørsukker i nogle uger inden jeg blender
og sir sukker og stænger - det gi'r en ganske god vaniljesukker.
> Personligt synes jeg ikke om vanilie i kaffen, hverken på den ene
> eller den anden måde. i USA i sommer fik jeg også kanelkaffe og
> det er simpelthen bare frygteligt...
Jeg synes godt om både vanilje- og kanelkaffe. Og somme tider putter
jeg også kardemomme (de hele hylstre) eller ingefær (frisk) i kaffen.
Uhm!
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Kåre Weng Madsen (25-04-2002)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 25-04-02 20:56 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" skrev i en meddelelse
> Jeg synes godt om både vanilje- og kanelkaffe. Og somme tider putter
> jeg også kardemomme (de hele hylstre) eller ingefær (frisk) i kaffen.
> Uhm!
Kardemomme tror jeg ikke jeg behøver at prøve Ingefær lyder tilgengæld
spændende....måske fordi jeg ikke lige kan forestille mig kaffe og ingefær.
De andre ingredienser kan jeg "se sammen med kaffen" så at sige - jeg bryder
mig bare ikke om det, men kan forstå at andre kan. Men ingefær......????
hvordan gør du?
Kåre
| |
Klaus Alexander Seis~ (26-04-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 26-04-02 05:27 |
|
Kåre Weng Madsen skrev:
> Men ingefær...? Hvordan gør du?
Hvis jeg er doven og skal lave en hel kande kaffe, så skærer jeg
ingefæren ud i papirstynde skive og putter dem i termokanden - så
er kaffen klar efter 5-10 minutter. Jeg bruger vel et stykke
ingefær på størrelsen med det yderste led på tommelfingeren.
Hvis jeg er doven og blot skal lave et enkelt tekrus kaffe (har
en stempelkande i den størrelse), så river jeg et stykke ingefær
på den fine side af råkostjernet ned i stempelkanden, og lader
kaffen trække lidt længere end sædvanligt. Her bruger jeg vel et
stykke ingefær der er halvt så stort som ovenfor.
Hvis jeg gider at hive en gryde frem og vente på at vandet bliver
kogt på komfuret, koger jeg nogle ingefærskiver i en 5-10 minutter
og bruger vandet til at lave kaffe med.
Ingefær er stærkt og kaffen kan få en meget kraftig smag vis den
står med ingefær i kanden i længere tid. Hvis den står længe nok
kan der komme et næsten chili-agtigt "riv" i kaffen.
Ingefær er også dejligt i te. Her plejer jeg bare at komme tynde
skiver af ingefær direkte ned i tepotten og lade dem trække der,
også efter at tebladene er hevet op.
De fleste [jeg har mødt], mig selv medregnet, bryder sig ikke om
kaffe/te med ingefær i de første få gange, evt. blot de første få
kopper, men erfaringen viser at det næsten kan gå hen og blive en
hel "sygdom", så man ikke længere kan drikke kaffe/te uden ingefær.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
zcully (26-04-2002)
| Kommentar Fra : zcully |
Dato : 26-04-02 13:38 |
|
Jeg fandt lige den her:
Café Belgique
1 kop piskefløde
2 tsk vanillesuker
3 æggehvider
4 kopper varm kaffe
Pisk fløde og vanillesukker til du får en jævn konsistens.
Pisk æggehviderne stift separat og bland dem i flødeskummet.
Fyld hver kop ca. 1/3 med denne blanding og fyld så op
Mon den kan bruges??
/Zcully
"Lasse Jensen" <bandit@røvkrøl.dk> skrev i en meddelelse
news:f3gbcu4td9t1qtp66og2vgknp0f47m5dgk@4ax.com...
> Davs i gruppen....
>
> Jeg har et par gange smagt 7elevens vanillekaffe, men er ikke helt
> tilfreds, skulle der være nogen der ligger inde med en opskrift på
> vanillekaffe, som de selv syntes smager godt ??? Det kan da ikke være
> så simpelt, at der bare skal puttes en portion vanillesukker eller
> evt. en hel vanillestang ned i kaffebøtten....
>
> -LAsse
| |
|
|