"Lise Kjær" <lise-kjaer@mail.tdcadsl.dk> skrev följande i meddelandet...
> er der nogen, der ligger inde med en knaldhamrende god opskrift på
> disse.....mine bliver tørre og kedelige ?!
Her er en genfremstilling af en herlig kanelsnegle-opskrift fra d.
30-10-01, som tidligere er bragt i et tidligere indlagt indlæg .....hmm!
* Næsten som bageren ville lave dem..
Kanelsnegle (af wienerbrødsdej):
(ca. 10-12 stk)
25 g gær
0,75 dl vand el. mælk
0,5 æg (1 helt æg sammenpiskes, gem resten til penling)
1 spsk melis
125 g mel
100 g smør el. margarine
Kanel-remonce:
50 g blødt smør
50 g melis
1 spsk kanel (el. efter smag).
Dej:
Gæren udrøres med det kolde vand. Æg, sukker og mel slås i. Dejen
stilles koldt ca. 15. min.
Rulles ud på et melet bord til en firkant ca. 30x30 cm.
Det kolde smør skæres i tynde skiver og fordeles over halvdelen af
dejen.
Den anden halvdel foldes over.
Dejen rulles ud med en let pigehånd, foldes sammen i 3 lag på hver led
og stilles koldt ca. 15 min.
Det sidste punkt gentages 2-3 gange.
Efter sidste udrulning rulles dejen ud i et stort aflang rektangulær
stykke, og påsmøres med kanel-remonce. Derefter trillles det hele sammen
som en roulade, skæres ud i passende stykker og stilles på en bageplade.
Derefter trykkes sneglene ned med fire fingre, pensles med æg og
efterhæver ca. 15 minutter.
Bages ved stærk varme (225°) 10-15 min. alt efter størrelsen.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Søg efter tidligere tiders indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke