"Leo Christiansen" <leo_christiansen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:91008ea3.0204221026.53cf6edf@posting.google.com...
> Havtasken kaldes for verdens grimmeste fisk, den er faktisk så grim
> at, fiskerne i gamle dage smed den tilbage i havet da de mente at den
> så for fæl ud og ingen ville købe den. Djævel, fattigmandshummer,
> tudse og bredflab, Harley-Davidson og gumminakke er bare nogle af
> dens mange øgenavne.
>
> læs hele artiklen og se opskrift her
>
>
http://www.gastrocorner.dk/artikler/art0133/artindex.asp
>
Jeg prøvede havtakse for første gang for ikke så langt tid siden. Fordi den
skulle smage godt og være fattigmandshummeren. Den smagte utroligt godt, men
det var uden tvivl den dyreste fisk på daværende tidspunkt på Århus havn.
Alle pengene værd alligevel.
Opskriften jeg gerne vil viderebringe lyder således:
For 4 personer:
1½ kg havtaske med ben
5 dl fiskefond kogt på havtaskens ben
salt og peber
en knivspids tørret timian
saften af en citron
1 spsk olivenolie
skallen af 2 citroner, skåret i julienne (tynde strimler skåret i 4-5 cm
længde)
1 spsk smør
4 forårsløg, i tynde skirver, med noget af det grønne
1,25 dl hvidvin
500 g frisk grøn fettucine
Til Saucen:
4 spsk piskefløde
250 g smør, skåret i stykker
saften af 3 limefrugter
1 spsk frisk revet ingefær
2 spsk hakket persille
1. Fileter havtaksen og kog fond på benet. Skør fileterne i schnitzler.
Mariner fisken 1 time i salt, peber, timian, citronsaft og olie.
2. Blancher citonstrimlerne 3-4 minutter i kogende vand, lad dem dryppe af
og skyl med koldt vand.
3. Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt løg og sauter forsigtigt til de er
bløde. Tilsæt fisk, fond og vin. Lad simre til fisken ikke længere er
gennemsigtig (2-3 minutter).
4. Tag fisken op, dæk den til og hold varm. Kog fettucinien og hold den
varm. Imens laves saucen. Reucer kogelagen til en glace. Tilsæt fløden og
reducer til der er ca. 2. spsk tilbage. Monter saucen med smørret. Rør
citronstrimler, limesaft, ingefærd og persille i. Smag til.
Velbekomme
Mvh. Klaus