"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercityFJERN.dk> skrev i meddelandet:
> Jeg eftersøger nogle opskrifter med sværdfisk i centrum, helst som
> 'steak' i stil med tunsteak og laksesteak.
I Fiskekogebogen står, at sværdfisk kan tilberedes som helleflynder.
Sværdfisk: kødet hvidlig lyst, fedt og særdeles velsmagende.
Her er en opskrift, let og enkelt..
Ristet helleflynder eller laks:
Panderetter
ca. 1 kg helleflynder, laks, (sværdfisk)
salt
smør til stegning
citronbåde
Skær fisken i ca. 2-3 cm tykke skiver - det er synd at panere den fine
fisk, vend den højst i mel krydret med salt - og rist den i varmt,
letbrunet smør over jævn varme, ca. 4 minutter på hver side. Server med
flütes og en letstuvet spinat eller en stuvning af grønærter, drysset
med lidt rejer, samt citronbåde.
*En Tuborg-øl på dåse vil passe glimrende til.
: :
: :
>)));> :
>)));>
--
Mvh.
Peter W. Bosse
GULERØDDER ER IGEN NOGET AF DET SUNDESTE
Ny dansk forskning viser, at gulerødder indeholder et stof, der virker
nedsættende på kræftrisikoen - og det er ikke beta caroten. Til gengæld
tyder alt på, at det er stoffet falcarinol, der også findes i den
asiatiske rodfrugt ginseng.
www.berlingske.dk/artikel:aid=175912