Jeg har anvendt en "Oktagon 1" gennem flere år.
Melet der kommer ud af møllen er jo fuldkornsmel, hvor kliddet, kim m.m. er
med, og det er meget meget fiberholdigt. Volumenmæssigt vil jeg skyde på at
kliddet udgør ca 25%.
Sigtning er en enkel teknisk sag...men i praksis temmelig vanskeligt at
gennemføre i en almindelig husholdning...for det støver og kræver en stor
sigte at få en rimelig hastighed på processen....så jeg bager af en blanding
af hjemmemalet usigtet mel og købemel...for det hjemmemalede uden sigtning
er for groft efter min smag.
Det grove mel egner sig dog fortrinligt til panering.
Desuden har melet en helt fantastisk smag og lugt, og er helt uden den bitre
eftersmag færdigt mel kan have.
Min konklusion er absolut at frisk malet mel er meget meget bedre
smagsmæssigt, men jeg har ikke løst sigteproblematikken, og derfor bliver
det et begrænset udbytte af fordelen herved i min husholdning.
H.
"Deleuran" <deleuran@post.tele.dk> wrote in message
news:3cbb3b27$0$274$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
>
> > Er der mon nogen her som ved om det er muligt at købe en kornmølle
(eller
> > hvad den nu ville hedde) til hjemmebrug, hvor stor og hvor dyr den evt.
> > ville være.. eller måske et link eller to så man kan undersøge sagen
selv?
> >
>
>
http://www.aurion.dk/
> Hvis du kaster dig ud i det, må du gerne dele dine erfaringer med gruppen.
> Lone
>
>
>