Hakket kalkunkød smager ikke af ret meget. Det er normalt kød af overlåret,
så overlåret på en papkylling ville være den nærmeste sammenligning. Det kan
i hvert fald ikke løbe fra sin fjerprydede oprindelse. Kvaliteteten
varierer, nogen gange virker det som om der er tilsat vand.
Dets primære dyder er at det er billigt og magert. Det steger meget hurtigt
tørt, hvorfor de mange opskrifter i cirkulation, som foreslår at bruge
kalkunkød i stedet for oksekød i ting som hamburgers, lasagne og så videre
er uforståelige fra et gastronomisk synspunkt.
Det dur IMHO ikke i retter hvor kødet smuldres (pastasauce etc), men kan gå
an i farsretter, der så bør tilberedes på en måde der tilfører farsen smag
og væde, ved tilsætning af reven grøntsager, udblødt brød, fløde, ost etc.
Kødboller kogt på en sådan fars måde kan være fine i en god karrysauce.
Grete Grumme forskriver at røre kalkunfars (til farsbrød) med piskefløde og
hakkede valnødder, det lyder fornuftigt omend lidt tungt.
Her i weekenden lavede jeg en ganske god forloren hare af halvt kalkunkød og
halvt oksekød. Jeg rørte farsen med hakkede, svitsede svampe (nogle slatne
kantereller jeg havde købt i ISO for en slik, svitset og frosset ned til
bedre tider), gulerødder, knoldselleri og løg, æg og rasp og krydrede med
enebær, allehånde og peber. Det var faktisk ret okay.
MVH
Peter
"Annette B. Kristensen" <zands@zsgeo.dk> skrev i en meddelelse
news:01c08c61$c50aa760$375e5ac1@zands...
> Er der nogle der ved om dette smager ligeså godt som hakket oksekød ?
eller
> er der nogle der kan beskrive smagsforskellen ?
>
|