"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev följande i meddelandet ...
> Dejen anbringes i en stor skål som dækkes af et viskestykke.
> Dejen varmes med høj effect i 15 sek. og hviler i 5 min.
> Gentag 5-6 gange indtil dejen retter sig ud når man trykker let til
> den med fingrerne.
- Eller denne fremgangsmåde..
Udklip fra et par Kombi-ovn kogebøger..
Franskbrød (Bente Hytoft):
(900 g)
1. hævning: Den æltede dej lunes i ovnen ved high/100% mikrobølgeeffekt
i 12-20 sekunder. Dejen hæver derpå let tildækket med film eller et
viskestykke til den dobbelte størrelse (ca. 20 min).
2. hævning: Slå dejen ned, form brødet, og lad efterhæve...
--
Her er en lille opskrift på et 'hu-hej' (meget hurtigt og nemt) rugbrød,
bagt med mikrobølger alene, el. med + grill..
Hævning af rugbrød er meget tidskrævende, men ved hjælp af mikrobølger
er brødet færdighævet på 30 min. og dernæst klar til at bage med 250 W
mikrobølger på 30 min.
Rugbrød bliver meget fint kun bagt med mikrobølger, men i ovne med grill
kan man få en sprød skorpe når der kombineres med mikrobølger og grill.
Til opskriften er brugt AMO færdigmel med surdej. Der er tilsat lidt
mere vand og gær end opskriften foreskriver, fordi det giver et bedre
brød..
Rugbrød (Kirsten Goos):
(800 g)
½ pakke Amo færdigmel med surdej (500 g)
15 g gær
4½ dl vand
Bageform 1½ liter
Kom vandet i en mikroovnsegnet røreskål. Mikrobølg ved 900 W i 30 sek.
eller til vandet er lillefingerlunkent. Bliver vandet mere en 40° bliver
gærcellerne slået ihjel, og brødet vil ikke hæve.
Opløs gæren i vandet. Rør melet i lidt efter lidt. Stil skålen ind i
mikroovnen og mikrobølg ved 100 W mikrobølger i 7 min.
Kom dejen i en smurt bageform, glat overfladen ud med kold vand. Pensl
overfladen med ca. 1 spsk olie. Stik 30 huller dybt i dejen med en
strikkepind, for at undgå at brødet revner. Brødet skal nu hæve i 20
min.
Bages ved kombination grill + 250 W mikrobølger i 29 min. - eller ved
250 W mikrobølger i 30 min.
Tag straks brødet ud af formen og læg det til afkøling ca. 1 time på en
rist.
*Husk det med den hule lyd i bunden, -så er det færdigbagt!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
SVENSK JULEGLØGG BLIVER TIL DANSK FJERNVARME
Biogasanlægget i Studsgård ved Herning skal modtage 800 ton svensk
julegløgg, som skal blive til strøm og fjernvarme. -skåål!
www.infopaq.dk/default.asp?src=nyhedsbrev&artno=53433&Cat=1