|
| Hvordan tilberedes en ørred? Fra : ottesen |
Dato : 28-03-02 17:28 |
|
Hej!
Jeg har lige fået en ørred (1500g) og vil høre om der er nogen der har nogle
spændende forslag til hvordan den kan tilberedes. Jeg forestiller mig noget
med nogle fintsnittede grøntsager og lidt hvidvin og så i ovnen, men jeg er
åben overfor alt - også det lidt mere utraditionelle. Jeg har ikke prøvet at
tilberede fisk i ovnen før så gode råd modtages med kyshånd.
/ottesen
| |
Martin Nystrup Rasmu~ (28-03-2002)
| Kommentar Fra : Martin Nystrup Rasmu~ |
Dato : 28-03-02 20:46 |
|
Ottesen, prøv citronbagt havørred m. estragonfløde og pasta - så afgjort een
af mine favoritter, når der skal ørred på bordet:
Min. 475 gr. ørredfilet (4 pers.)
Groftkværnet 5 peberblanding (fx. fra Santa Maria)
Salt
8 tynde skiver ubehandlet citron
20 gr. smør
Estragonfløde:
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk. estragonsennep el. almindelig sennep
1 tsk. tørret estragon
1½ dl. tør hvidvin
2½ dl. fiskefond
1½ dl. piskefløde
Salt, peber
Tilbehør:
250 gr. Tagliatelle båndpasta
Letdampede broccoli-buketter
Flutes
Læg ørredfileterne i et smurt ovnfast fad og krydr med groftkværnet 4
peber-blanding samt salt. Læg citronskiverne ovenpå fisken og fordel
smørklatterne henover. Bag fisken ved 175 grader i ca. 20 min.
Kog de finthakkede skalotteløg, estragonsennep, estragon og hvidvin ind til
det halve. Tilsæt fiskefonden samt piskefløde, og lad saucen koge i 10 min.
for svag varme. Smag til med salt og peber.
Kog pasta som anvist på emballagen. Fordel pastaen på tallerkenerne, hæld
saucen henover og læg ørred samt letdampet broccoli ved. Server flutes til.
Den oprindelige Føtex-opskrift er med laks, men retten smager bestemt godt
med friskfanget havørred!
| |
vagn torup (28-03-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup |
Dato : 28-03-02 21:14 |
|
Hejsa
Det er nemt. Skær bugen op og tag indvoldene ud. Fyld hullet op med en masse
krydderurter efter smag ex, persille, dild, timian osv. Også gerne et par
citronskiver.
Pak fisken ind i folie og knald den ind i ovnen i en 40 mins tid ved 200 gr.
Serveres med gode kartofler (hvis ellers du kan finde nogle) vendt i smør.
Sauce er ikke nødvendig, da der er masser af saft og kraft i fisken.
MVH Rikke
ottesen <ottesen@sol.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:a7vg6u$gro$1@sunsite.dk...
> Hej!
>
> Jeg har lige fået en ørred (1500g) og vil høre om der er nogen der har
nogle
> spændende forslag til hvordan den kan tilberedes. Jeg forestiller mig
noget
> med nogle fintsnittede grøntsager og lidt hvidvin og så i ovnen, men jeg
er
> åben overfor alt - også det lidt mere utraditionelle. Jeg har ikke prøvet
at
> tilberede fisk i ovnen før så gode råd modtages med kyshånd.
>
> /ottesen
>
>
| |
|
|