Mrs Krabappel <sandra@nospam.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:HGjm8.45$dR4.1616@news.get2net.dk...
> "NiDaJe" <ndj@jubiipost.dk> wrote in message
> news:Aq8m8.168$mO3.5518@news.get2net.dk...
> >
> > - klejnedimsen fra Føtex har ikke de "tandhjul", der presser to plader
dej
> > sammen mens der skæres...
> >
> ...ja og det er meget mere besværligt at rulle pasta ud med en kagerulle
end
> en pastamaskine... eller lave pesto med en morter en at købe den på
dåse...
Så langt er vi enige...
Det næste er en generel kommentar om "værktøj".
>
> Det er begrænset hvor meget et køkkenredskab kan hjælpe når *teknik* og
> *erfaring* ikke er til stede. Vi har klaret os i årevis med "klejnerhjul";
> men "pasta-making" lærerte vi som et leg når man er 10 (eller før), og
ikke
> som voksen, hvor pasta og sushi er en eksotisk ret, man forsker på bøger /
> TV - eller internet.
Dertil vil jeg bare sige, at jeg har lavet pasta selv i mindst 20 år. Det
redskab jeg har et eksemplar af, er rart at ha, men er da ikke uundværlig...
Jeg nyder bare den hastighed, hvormed jeg kan fremtrylle min fyldte
pasta.
>
> Den der presse-hjul kan være overflødig hvis man bruger gamle tricks som
fx
> pensle kantene af dejen inden de sættes sammen med pisket æg, eller vand
> (når dejen ikke er æggebaseret) eller måske mælk. Og det sikrer iøvrigt at
> fyldet ikke eksploderer fra raviolo'en... tricket bruges med alle fylde
> sager fx panzerotti (friturestegte mini-calzone). Reglet gælder også de
> smartere hjuler.
Mit smarte pasta-racer-hjul med påmonteret side-tandhjul presser så fint, at
jeg ikke behøver væde...
Ham der har lært mig om pasta, har lært mig at man anvender mælk til
pastadej, når vi snakker fyldt pasta.
Niels