"Jette-Kirsten Havn Larsen" <jette_larsen@post.cybercity.dk> skrev i
meddelandet...
> Hvad med *skidne æg* hører det slet ikke med til påskefrokosten mere
> ???? I sennepssovs UHMMMM, har desværre ikke selv en opskrift. Så
> hvis en venlig sjæl vil være behjælpelig, vil jeg være meget glad...
Fra min post af 1. maj 2001 07:27
Den er Ski'.. go'!
Her en ægte gammeldags dansk opskrift..
Skidne æg/ Æg & sennepssovs:
6 æg
-
Sennepssovs:
7½ dl mælk
1 lille, finthakket løg
2-3 kryddernelliker
4-5 peberkorn, sorte el. hvide
75 g smør
1 dl mel
2 spsk stærkt sennep (dijon- el. fiskesennep)
ca. 1 tsk salt
Kog æggene i en kasserolle ca. 6 min. til de er "smilende". Pil løgene
og snit dem groft.
Kog mælken med løg. Kryddernellikerne og peberkornene i ca. et kvarter
ved lav varme og under stadig omrøring, så mælken ikke brænder på. Si
derefter mælken.
Smelt smørret i en anden gryde. Pisk melet i og lad det bage igennem.
Hæld langsomt den kogte, varme mælk i under piskning. Lad det koge i ca.
10 min. ved svag varme, så sovsen ikke brænder på. Pisk el. rør hele
tiden. Smag til med sennep og salt.
Skær æggene igennem og anret dem i et fad, der ikke er for dybt. Hæld
derefter sennepssovsen forsigtigt over eller hæld først sennepssovsen i
fadet og læg æggebådene med de gennemskårne blommer opad.
NB: "Smilende æg" er hårdkogte æg med blød blomme, (en mellemting, af et
hårdkogt og et blødkogt).
Håber det kan bruges!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Ny rapport om kostvaner hos indvandrere og flygtninge.
Baggrundsviden om den mad, der spises i de kulturer, som de forskellige
grupper af indvandrere og flygtninge i Danmark stammer fra.
http://www.fvm.dk/nyheder_extern.asppage_id=299&catogoryselected=Ekstern
t%20forum&mode=viewartikel&artikelid=1322