"Kothoga" <Kothoga@rulez.dk> skrev följande i meddelandet...
> Jeg søger en opskrift på subj. Jeg har før brugt en Ude og Hjemme
> bragte, men den er desvrre bortkommet.....
> Er her en venlig sjæl der kan fremskaffe en opskrift og evt.
> serveringstips
Piroger stammer fra Rusland siger kogebogen "Pier & Piroger"..
Piroger el. pirogger; kogebøgerne siger det første, 'Dansk Sprognævn'
siger det andet - og på russisk hedder det pirozhki
Vidste du, at man også kan anvende 'butterdej' i stedet for fx mørdej
o.lign.?
Du kan evt. finde forskellige opskrifter ved at søge på
www.google.com/intl/da/ (piroger el. pirogger).
Eller måske kan du hitte 'Ude & Hjemme' på biblioteket, - hos
tandlægen osv..
Eller skriv til redaktionen@ude&hjemme.dk
--
Her er en halv-russisk opskrift fra nettet...
Pirogger:
Færdig butterdej (evt. frossen)
100 gr. kogt eller stegt kylling, kalv, okse eller fisk
2 hårdkogte æg
1 tsk. finthakket løg
lidt revet hvidløg
lidt suppe eller fløde
en lille klat blødt smør
salt og friskkværnet peber
finthakket estragon, dild eller persille
Hak/kværn kød og æg (ikke for fint). Smag til med løg, hvidløg, salt og
peber.
Tilsæt krydderurter og rør farsen blød med lidt suppe/fløde og en lille
klat blødt smør. Tag en halv portion af dejen. Rul den lidt ud og fold
den i tre. Rul igen lidt ud og fold i to. Rul dejen tyndt ud og drys
hele tiden med mel og børst det af igen. Udstik cirkler på ca. 8 cm. Læg
en lille teske fyld på hver cirkel og fold den sammen til en halvmåne.
Tryk sammenføjningen sammen med en gaffel. Stryg overfladen med en
æggeblomme rørt med 1 spsk. vand. Bag pirozhkierne (peterrøvskierne) på
bagepapir ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og
sprøde. Server dem lune til vodka eller russisk champagne. -Volga!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
NOGET OM KOGEKUNST.
Knækbrød og kandis
og fire erantis,
en sten fra en blomme
en ål på en tomme.
et hår fra en skaldet,
en kop der er knaldet,
en tand fra en due,
to søm og en skrue.
Læg det på panden
og gang det med halvanden,
hæld tjære i uret,
sæt ild på komfuret,
rør rundt med en vandmand,
nu ved du, hvordan man
skal lave medister
til fem anarkister!
-Halfdan Rasmussen