Jeg tilladt mig at kopiere et gammelt indlæg om emnet (som er for mig total
ukendt). Og ja, den er fundet med deja.com... Der har været flere
diskussioner om kaffe bønner, hvor de købes (u-ristede) osv., så motioner
lidt søgerobotten, hvis der ikke er flere eksperter.
Forfatteren har (ved jeg) skaffet sig en apparat til at riste kaffe, og er
meget glad for den. Også hans kollegaer, der får "hans" kaffe serveret
direkte efter ristning - både espresso og "almindelig" kaffe ("almindelig"
er et lokalt begreb...).
Jeg ved også, at Henrik har hentet dimsen i Göteborg, men det er lææænge
siden vi har hørt fra ham - where are you!?
Sandra
----------------------------------------------------
Subject: Hjemme-ristning af kaffe: Udstyr, parametre og valg af bønner?
Date: 07/28/2000
Author: henrikc <henrikc@post4.tele.dk>
<< previous in search · next >>
Kan ikke se, at dette emne har været behandlet i NG før (ikke i den tid
deja.com holder øje med i al fald), og er nysgerrig efter at høre om
erfaringer med hjemme-ristning.
Er det for langt ude eller giver det en extra gastronomisk oplevelse? Er det
specielt anbefalelsesværdigt til espresso?
Hvilket udstyr?
Hvilke bønner fås i Dk (hvor) i grøn tilstand?
Hvordan bedømmes kvaliteten eller potentialet af de uristede bønner? Er det
billigere?
Er der nogen kommentarer til valg af kværn?
Diverse links på nettet giver en basal indføring bl.a.
http://www.sweetmarias.com/instructions.html og
http://www.coffeekid.com/reviews/
Men jeg er nysgerrig efter lokale oplevelser og imødeser kommentarer!
Henrik