gerner.mo@wanadoo.dk,Ny-Internet writes:
>Tja, de kommer vel bagepulver i, som bekræftes på denne url
Her følger grundopskrift + variationer af amerikanske pandekager oversat
fra en amerikansk venindes opskriftsamling (den er nok o. 20 år gammel,
men det gør det vel ikke værre
):
Amerikanske Pandekager
Grundopskrift:
1 æg
1 cup = 240 ml hvedemel
3/4 cup = 180 ml mælk
2 spsk smeltet smør/margarine eller vegetabilsk olie
1 spsk sukker
3 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
Pisk ægget, indtil det skummer; pisk de øvrige ingredienser sammen med
ægget, indtil dejen er glat. For tyndere pandekager rør yderligere 60 ml
mælk i.
Kom kun ganske lidt smørelse på panden til stegning; hæld o. 3 spsk dej på
panden, (Hvis stor pande kan der være 3 på, de bliver ca. 10-12 cm i
diameter). Steg pandekagen på den ene side, indtil den er hævet og tør i
kanten. Vend og steg på den anden side, indtil den er gyldenbrun. Steges
ved lav/middelvarme.
Af denne portion bliver der 8-9 pandekager.
(Hvis pandekagerne skal holdes varme: Stak dem på en ildfast tallerken med
smørrebrødspapir imellem hver og sæt dem i en 125 grader varm ovn).
Det var grundopskriften, men for det skal være rigtig amerikansk, så skal
det jo være "majspandekager": og så her er ingredienserne:
MAJSPANDEKAGER: 120 ml hvedemel og 120 ml majsmel (ikke maizena!). Udskift
evt sukkeret med mørk sirup. o. 11 pandekager
Og så medens jeg er i gang, kan I jo få de andre variationer også - uden
garanti for smagen
ÆBLESOVS PANDEKAGER: 120 ml mælk, 120 ml æblesovs og 1/4 tsk kanel. o. 11
pandekager
BANAN PANDEKAGER: Pisk en moden banan skåret i 1/2 cm stykker og 1/4 tsk
muskatnød i dejen. o. 11 pandekager
BLÅBÆR PANDEKAGER: Rør 120 ml blåbær i dejen.
BOGHVEDE PANDEKAGER: 120 ml boghvede og 120 ml fuldkorns hvedemel, 240 ml
mælk. Evt. drysses 1 tsk klid eller hvedespirer på hver pandekage, før de
vendes. o. 10 pandekager
KÆRNEMÆLKS PANDEKAGER: 240 ml kærnemælk, 1 tsk bagepulver og 1/2 tsk
"tvekulsurt natron". o. 10 pandekager
OSTE PANDEKAGER: Udelad sukker. Rør 240 ml revet ost (Emmenthaler f.eks) i
dejen. o. 11 pandekager
SKINKE PANDEKAGER: Udelad sukker. Rør 80-120 ml hakket eller småtskåret
kogt skinke i dejen.
NØDDE PANDEKAGER: Rør 80-120 ml hakkede nødder efter eget valg i dejen
HAVRE PANDEKAGER: 120 ml havremel eller havregryn?? og 120
fuldkornshvedemel. Udskift evt. sukkeret med honning.
APPELSIN-KOKOS PANDEKAGER: Pisk 2 spsk koncentreret appelsinjuice og 120
ml kokosmel i dejen
FERSKEN PANDEKAGER: Pisk 1/4 tsk kanel i dejen. Rør 1 skrællet, småtskåret
fersken i dejen.
RUG PANDEKAGER: 120 ml hvedemel og 120 ml rugmel, 240 ml mælk. Pisk 1 spsk
revet appelsinskal i dejen. Rør evt. yderligere 120 ml rosiner i. o. 11
pandekager
FULDKORNS HVEDE PANDEKAGER: 240 ml fuldkornshvedemel, puddersukker istedet
for alm. sukker. Evt. drysses sesamfrø på hver pandekage, før de vendes.
YOGURT PANDEKAGER: 300 ml yogurt, kun 2 tsk bagepulver og 1/4 tsk
"tvekulsurt natron". o. 12 pandekager
Her har i så lidt at vælge imellem - god fornøjelse. Men en god amerikansk
morgenmad, når man er på langtur, er den traditionelle pandekage, 3 hvis
man er mig, 6 hvis man er min mand, serveret med sirup og en klat
flødeskum + bacon og æg osv.
Hjemme til søndagsmorgenmaden kan man så eksperimentere med de andre,
eller hvis man inviterer venner på "Brunch", men så skal der andre ting
med også. Og hvis det så skal være helt fint, drikker man champagne til
den Brunch
Og det vil de næste år ikke være officielt "in" med Busch ved roret, men
det kan man jo forhåbentligt springe op og falde ned på, inden han får
Amerika tørlagt
(
Hilsener
Marianne