|
| Opskrift på en kage ved navn bistik? Fra : my |
Dato : 18-02-02 21:34 |
|
Kender nogen i gruppen en opskrift på en kage ved navn bistik? Så ville vi
blive glade for at få opskriften.
| |
Ole & Christina (18-02-2002)
| Kommentar Fra : Ole & Christina |
Dato : 18-02-02 22:56 |
|
"my" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse news:3c71645f$0$62862$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Kender nogen i gruppen en opskrift på en kage ved navn bistik? Så ville vi
> blive glade for at få opskriften.
>
>
Hmmmm, Bienenstich, selvfølgelig skal du have en opskrift, da du lige mindede mig om denne lækre kage:
Dej:
500g mel
25g gær
75g sukker
ca. 1/8 l lunken mælk
100g blødgjort smør
1 æg
en knivspids salt
Det hele blandes sammen, ligesom du ville lave en anden gærdej. Lad det stå og hæve til dobbelt størrelse (ca. 35 min.)
Topping:
100g smør
200g sukker
2-3 tsk vanillesukker
150g mandelflager
5 spsk mælk
Kom det hele i en gryde og kog det i 5-7 min. ved svag varme. Rør konstant i det, da det ikke må blive brunt. Lad det afkøle.
Rul dejen ud på en bageplade og fordel toppingen. Lad kagen hæve 15 min.
Bag kagen ved 200C i 30 min.
Fyld:
½ vanillestang
3 æggeblommer
50g sukker
50g kartoffelmel
½ l mælk
100g blødgjort smør
100g flormelis
Vanillefrøene skrabes ud af stænglen. Røres sammen med æggeblommerne, sukker, kartoffelmel og lidt af mælken. Kom det i en gryde.
Tilsat resten
af mælken og giv det et opkog. Lad det afkøle, rør jævnligt i det.
Pisk smør og flormelis cremet. Rør vanillecremen lidt efter lidt i det.
Skær den afkølede kage i ca. 20 stykker, skær dem igennem. Smør cremen på og læg stykkerne med toppingen løst på det.
Guten Appetit!
Christina
| |
my (19-02-2002)
| Kommentar Fra : my |
Dato : 19-02-02 10:43 |
|
Tak skal du have, det lyder rigtigt lækkert, kan næsten ikke vente med at
smage den.
"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i en meddelelse
news:a4rt6v$i50$1@egon.worldonline.dk...
>
> "my" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3c71645f$0$62862$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Kender nogen i gruppen en opskrift på en kage ved navn bistik? Så ville
vi
> > blive glade for at få opskriften.
> >
> >
> Hmmmm, Bienenstich, selvfølgelig skal du have en opskrift, da du lige
mindede mig om denne lækre kage:
>
> Dej:
> 500g mel
> 25g gær
> 75g sukker
> ca. 1/8 l lunken mælk
> 100g blødgjort smør
> 1 æg
> en knivspids salt
>
> Det hele blandes sammen, ligesom du ville lave en anden gærdej. Lad det
stå og hæve til dobbelt størrelse (ca. 35 min.)
>
> Topping:
> 100g smør
> 200g sukker
> 2-3 tsk vanillesukker
> 150g mandelflager
> 5 spsk mælk
>
> Kom det hele i en gryde og kog det i 5-7 min. ved svag varme. Rør konstant
i det, da det ikke må blive brunt. Lad det afkøle.
>
> Rul dejen ud på en bageplade og fordel toppingen. Lad kagen hæve 15 min.
> Bag kagen ved 200C i 30 min.
>
> Fyld:
> ½ vanillestang
> 3 æggeblommer
> 50g sukker
> 50g kartoffelmel
> ½ l mælk
> 100g blødgjort smør
> 100g flormelis
>
> Vanillefrøene skrabes ud af stænglen. Røres sammen med æggeblommerne,
sukker, kartoffelmel og lidt af mælken. Kom det i en gryde.
> Tilsat resten
> af mælken og giv det et opkog. Lad det afkøle, rør jævnligt i det.
> Pisk smør og flormelis cremet. Rør vanillecremen lidt efter lidt i det.
> Skær den afkølede kage i ca. 20 stykker, skær dem igennem. Smør cremen på
og læg stykkerne med toppingen løst på det.
>
> Guten Appetit!
>
> Christina
>
>
| |
|
|