"Lise" skrev d. 13-02-02 18:59 dette indlæg :
> Hej Mad+drikke-folk
>
> Jeg skal lave Spare Ribs til 7 personer i morgen. Jeg har aldrig
prøvet at
> lave det før, så jeg ville høre om der er nogen, der har en god
opskrift på
> spare ribs (der skal vel noget marinade på dem, inden de skal i
ovenen?)
>
> Jeg har tænkt mig at lave bagte kartofler med hvidløgssmør eller noget
creme
> fraiche-fyld af en art. Er der nogen, der har en god opskrift på fyld
til
> bagte kartofler?
>
>
> På forhånd tak
>
> MVH
> Lise
>
>
>
>
Jeg bruger som regel en færdiglavet BBQ sause fra Heinz, der bare hedder
New York BBQ .. Den er lidt røget i smagen, og så blander jeg den med
lidt honning. Jeg har boet i USA i 3 år og næsten levet af BBQ mad, og
det var hvad vi brugte *G* Du koger benene først i ca 20 min og så
putter sausen over før du sætter dem i ovnen .. de skal ha' ca. 30 min
.. hvis du har en kombineret grill/varmluft ovn er dette ideelt, men en
alm. ovn kan også gøre det. Hvis du vil være kreativ kan denne opskrift
også bruges
4 sp.sk. honning
4 sp.sk. eddike
1½ sp.sk chili sauce
3 t.sk. hoisin sauce
3/4 dl sherry
2 sp.sk. soya sauce
2 fed hvidløg, presset
2½ cm ingefær, fint hakket
Spare ribs koges i en gryde over svag varme i ca. 20 min.; hæld vandet
fra og læg kødet i et ovnfast-fad.
Bland honning, eddike, chili-sauce, hoison-sauce, sherry, soya sauce,
hvidløg og ingefær godt sammen. Hæld blandingen over spare ribs og lad
stå i ca. 15 min.
Sæt i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 35 min. - vend kødet ind imellem
Held og lykke
Men den fra Heinz kan ikke gå galt og er ganske
praktisk, hvis du ikke vil ha' for meget arbejde
Kan købes i Favør
eller Super Brugsen
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"