|
| hjemmelavet pasta Fra : baak |
Dato : 10-02-02 12:51 |
|
Hej NG
Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
tak
mvh
Lise
| |
Mikkel Trolle Larsen (10-02-2002)
| Kommentar Fra : Mikkel Trolle Larsen |
Dato : 10-02-02 14:57 |
|
"baak" <baakudenspam@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3c665e5d$0$62873$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
> sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
>
Det er ikke nødvendigt med en pastamaskine ... men den letter arbejdet meget
... du kan bruge en kagerulle og en kniv det virker fint .. hvis du ikke lige
har en kagerulle kan du altid bruge en vinflaske. Hvis du bruger en
kagerulle, er det næmmest at rulle dejen ud mellem 2 stykker bageparpir for
noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
> tak
>
> mvh
>
> Lise
>
>
| |
Fru Hof (10-02-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 10-02-02 17:47 |
|
> noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
>
>
Det er meget vigtigt, at man ælter sin pastadej meget grundigt. når man har
samlet dejen ælter man videre på et træunderlag (jeg bruger bagsiden af et
stort spækbrædt). Dejen æltes/skubbes væk fra en, så den bliver til en lang
pølse på tværs. Begge ender slåes ind over midten og dejen drejes 1/4
omgang - denne bevægelse gentages i mindst 8 min (hvis dejen er meget
klæbrig, kan det være nødvendigt at tilsætte en smule ekstra mel i
begyndelsen - men pas på) og man kan mærke, at den efterhånden bliver meget
smidig.
Derefter bruger jeg min maskine (men den med kagerullen kan også gå - har
dog ikke selv prøvet det). I starten efterligner jeg bevægelsen fra brædtet
på første trin, altså igennem rullen, slå enderne ind over og forfra, - i
løbet af et par gange er dejen nu helt glat og meget smidig. Fortsæt med at
køre dejen en gang på de forskellige trin - lad den ligge og sunde sig et
kvarters tid før du til sidst evt skærer den ud til feks tagliatelle.
Jeg håber, at du kan se det for dig, det er lidt svært at forklare men prøv
det!
mvh
Tove
| |
Lise (10-02-2002)
| Kommentar Fra : Lise |
Dato : 10-02-02 21:00 |
|
Fru Hof <1008046m001@mail1.stofanet.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3c66a449$0$214$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>
> > noget pastadej er rimelig klæt (klistret).
Nogen der ligger inde med en god opskrift???
| |
A.J. Andersen (15-02-2002)
| Kommentar Fra : A.J. Andersen |
Dato : 15-02-02 18:27 |
|
baak <baakudenspam@mail.tele.dk> skrev i
meldingsnyheter:3c665e5d$0$62873$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Er der nogen der ved, hvordan man laver pasta selv? Er det nødvendigt med
> sådan en pasta-maskine eller kan det laves i hånden?
>
> tak
>
> mvh
>
> Lise
>
>
Eller du kan lage "spätzele", som er en slags tysk hjemmelaget pasta
350 gram hvetemel
1/2 ss salt
2 egg, halvvispet
ca. 2 dl melk blandet med vann
1 ss solsikkeolje eller jordnøttolje
---
Bland alt unntatt oljen i sammen til en jevn røre. Når det er jevnt
blandet, tilsett oljen og rør den inn. Kok opp en stor gryte med
fosskokende, saltet vann. Hell den litt faste deigen (tilpass med vann)
ut på en fuktet plastfjel slik at den blir som et langt "brød". Bruk en
lang, bred smørekniv og skrap av strimler av deigen, ca. halvparten så
tykke som en grov finger, ned i vannet helt til deigen er brukt opp. Lag
den i flere porsjoner, som hver skal koke i 3 minutter. Når hver porsjon
er ferdig plasseres den i et varm serveringsfat med lokk over. Når alt
er ferdig, helles 25 gram smeltet smør over og blandes inn.
Hilsen Anne
| |
|
|