On Sat, 9 Feb 2002 03:14:30 +0100, zcully wrote:
>En god opskrift på æggekage??
>Jeg ved godt at det er ellers er mega nemt, men måske der er en der har en
>anderledes opskrift?
Masser. Men dem kan du finde overalt. Mit favoritfyld er røget
fisk (ål, ørred, sild, laks m.v.) og dampede løg.
Nu, hvor prisen på en anstændig portion frisk purløg er
uanstændig, kan det anbefales i stedet at bruge fint snittet
peberfrugt, persille, kørvel, esdragon, fennikkel, karse eller
hvad du lige nu har adgang til.
En café [2] og en kro [1] er blevet verdenskendte i lokalområdet,
netop for deres gode æggekager.
I vores opskriftforsamling er de de eneste to hvor der er noteret
et "God!" ved opskriften.
Sammenlignet med de øvrige 87, er de de eneste opskrifter, hvor
det eneste salt er det, som kommer fra det røgede flæsk (bacon);
og peber bruges slet ikke, for æggene er friske så deres smag
skal endelig ikke skjules eller ødelægges.
Før serveringen fjernes salt-, peber- samt andre -bøsser og
-kværne fra bordet.
Ellers udmærker de sig ved *ikke* at have tilsat andet fyld.
[1] Hvidsten Kro. Den ligger mellem Randers og Mariager og er fra
1634. Siden 1846 er den drevet af familien Fill.
Ca. 40 gr letsaltet flæsk (bacon) skives og steges.
6 æg slås ud i en skål og piskes med
20 gram mel og
2 dl skummetmælk
Æggemassen hældes ud over flæsket, og stivner over god varme.
Serveres fra panden med masser af klippet purløg.
[2] En 150-årig café, drevet af Kaja. Opskriften stammer fra
afdøde bagermester Høier i Korsør:
12 æg piskes
6 spsk mel piskes enkeltvis i
6 kopper mælk piskes også i
Stivner på panden og
sættes i en 300 grader varm ovn i et kvarter
Stegt flæsk lægges over lige før serveringen med masser af
klippet purløg.
Altså NUL salt. Og lad så være med at drysse salt på!
Normalt beregnes 2 æg pr. ung næse. Lav bare rigeligt, for det er
fint som pålæg eller som lun ret dagen efter.
m.v.h. Emil
|