Peter Løhde Svarre skrev: (messageID: <news:3c62d365$0$240
$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>)
> Hejsa
>
> Er der nogen som kan anbefale mig en opskrift på ovenstående?
Den her bliver god:
*** Chili Con Carne ***
4 (store) portioner.
ca. 250 g brune bønner
1 liter tynd suppe
1. spk. svinefedt
20 g. smør
4-500 g kalv eller oksekød (gullashkød)
1 løg
salt/peber
2-3 stk. chili (Gerne habanero), finthakket
1 spk. paprika
ca 250 g flådede tomater
1 stor peperfrugt skåret i ringe
Kødet skæres i terninger. Brunes i fedt og smør i en gryde. Når kødet er
brunt tilsættes det hakkede løg, der ristes yderligere et par minutter.
Drys med salt/peber og paprika. Hæld suppe på til det lige dækker og tilsæt
den hakkede chili.
Småkoger i ca ½ time. Tilsæt bønnerne og peberinge samt de flådede tomater.
Det hele kogner nu svagt til alt er mørt (Gerne 2 timer). Spædes evt. med
mere suppe, og jævnes hvis den er for tynd.
Serveres med brød, salat og øl (Sol eller Corona med limeskiver er godt).
Evt. kan du servere retten med ris:
ca. 200 g ris
lidt smør el. olie
1 løg.
ca. dobbelt mål vand eller suppe
lidt rød peber i tynde strimler
lidt tomatconcasse
lidt grøn agurk i tern
Løgene sauteres i fedtstoffet, tilsæt risene og grønsagerne, omrør og hæld
suppen ved.
Dampes ved svag varme til risene har opslugt væden. Risene slåes løse med en
gaffel. Smages til.
--
Kasper Damkjær
http://www.damkjaer.net