"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@yahoo.com> skrev i meddelandet:
>
> Vi har en pose (økologiske) hirseflager og vil gerne koge grød
> af dem. Kan man det? Og hvad kan man ellers bruge dem til?
Hirsegrød:
(4 pers.)
¼ liter vand
190 g hirseflager (4 dl)
1¼ liter mælk
½-1 tsk groft havsalt (gerne fra det Døde Hav)
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys hirseflagerne i mens der
røres. Kog under låg ved svag varme i ca. 10 min. Hæld mælken i mens
der røres. Bring grøden i kog over middelstærk varme. Rør fra bunden.
Kog grøden færdig under låg ved svag varme - uden at røre eller lette
låget - i ca. 5 min.
Tilbehør: Frugtmos el.- kompot el. frugtsaft el. kanelsukker..
(1 tsk kanel, 2 spsk sukker).
-oo-
Hirse-klatkager:
(4 pers)
2 dl hirseflager
8 dl vand
1 dl boghvedeflager
1/2 dl sesamfrø eller kogte hakkede soyabønner
1 dl revet gulerod
2 æg
salt og kryderier
Hirsen koges i 15 min. til en fast grød. Boghvedeflager og sesamfrø
ristes hver for sig på en tør pande. Blandes i hirsen sammen med de
øvrige tilberedte dele og steges på panden i olie.
Spises på rugbrød med syltede rødbeder eller agurk.
-oo-
Hirsepandekager med appelsinfyld:
(4 pers.)
1 dl hvedemel (50 g)
1 dl hirseflager (50 g)
1/2 tsk sukker
1/4 tsk salt
3 dl mælk
3 æg
25 g smeltet smør
smør/olie til stegning
Fyld:
1 bæger hytteost (200 g)
1 spsk flydende honning
2 appelsiner
25 g nødder
Mel, hirseflager, sukker, salt og mælk piskes sammen. Æg og smør piskes
i. Panden varmes godt op, lidt fedtstof kommes på til den første
pandekage. Lidt dej hældes på, og panden drejes, så dejen fordeles.
Bages ved jævn varme ca. 2 minutter på hver side.
Fyld: Hytteost og honning røres sammen. Appelsinerne pilles og skæres i
terninger, nødderne hakkes. Appelsiner og nødder røres i hytteosten.
Pandekagerne serveres varme med fyldet.
Kilde: "Ung mand fra Brugsen".
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Folk er stort set holdt op med at drikke på arbejdet. Til gengæld
finder danskerne flasken frem, når de er kommet hjem. Alkohol er
stadig er stort problem, siger forsker i alkoholkultur ved Århus
universitet, Knud-Erik Sabroe.
http://www1.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=48007