|
| Opbevaring af bananer.. ( prøver igen ) Fra : B&P |
Dato : 09-01-02 13:41 |
|
Hejsa...
Nu kommer der et spørgsmål,som mange nok vil grine af men satser sgu
alligevel.
Når vi køber de fineste bananer ,går der som regel kun 1 dag max 2 dage før
de bliver brune og plettet.
Hvor og hvordan skal vi opbevare de slanke stakler ,så de ikke bliver bløde
og grimme ??
Bente...
| |
Jesper Haaber Gyllin~ (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Jesper Haaber Gyllin~ |
Dato : 09-01-02 14:12 |
|
B&P <bente76@worldonline.dk> wrote:
> Hejsa...
>
> Nu kommer der et spørgsmål,som mange nok vil grine af men satser sgu
> alligevel.
Jeg griner ikke, men laver et stort smil.
>
> Når vi køber de fineste bananer ,går der som regel kun 1 dag max 2 dage før
> de bliver brune og plettet.
Jep - så er de nemlig modne og skal spises. De bananer du køber i
supermarkedet er jo slet ikke modne. Bananer skal være gule med små
brune pletter, så er de helt perfekte.
>
> Hvor og hvordan skal vi opbevare de slanke stakler ,så de ikke bliver bløde
> og grimme ??
Der er vist noget med at frugt modnes meget hurtigere - læs for hurtigt,
hvis de blandes. Det ser flot ud, men der er noget med nogle gasser, som
sætter vildt gang i modningsprocessen, så læg sorterne hver for sig.
Jeg plejer at skille dem ad, så de er enkeltvis og så lægger jeg dem i
en skål på køkkenbordet.
>
> Bente...
--
Ciao Jesper )
http://www.gylling.net/
| |
Mikkel Gybel Jensen (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Mikkel Gybel Jensen |
Dato : 09-01-02 15:18 |
|
"Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1f5qxw8.1c1180h1n19g22N%jesper@gylling.net...
> Der er vist noget med at frugt modnes meget hurtigere - læs for
hurtigt,
> hvis de blandes. Det ser flot ud, men der er noget med nogle
gasser, som
> sætter vildt gang i modningsprocessen, så læg sorterne hver for
sig.
Ja, modningshormonet hos planter hedder ethylen, det er en gas, der
udskilles i store mængder fra f.eks æbler, pærer og ferskner, så
undgå at lægge andre frugter sammen med æbler, så bliver de bare
bløde og kedelige lynhurtigt.
Jeg faldt tilfældigvis over disse artikler, hvor man kan finde
nærmere:
http://www.praktiskoekologi.dk/artikler/artfrugt/opbevaring2.htm
http://www.hoshedelund.subnet.dk/564805.htm
Mikkel
--
Mikkel Gybel Jensen, stud. scient. biochemistry
Univ. of Copenhagen, http://www.cmrc.dk
Home: http://home.worldonline.dk/~mgj
| |
Mirian (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Mirian |
Dato : 09-01-02 15:06 |
|
"B&P" <bente76@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:iSW_7.17344$Zm5.1555468@news000.worldonline.dk...
> Hejsa...
>
> Nu kommer der et spørgsmål,som mange nok vil grine af men satser sgu
> alligevel.
>
> Når vi køber de fineste bananer ,går der som regel kun 1 dag max 2 dage
før
> de bliver brune og plettet.
>
> Hvor og hvordan skal vi opbevare de slanke stakler ,så de ikke bliver
bløde
> og grimme ??
>
> Bente...
Jeg plejer at have mine frugter i kølesbabet. Kulden standser
modningsprocessen dvs de brune pletter og blødheden som egentlig bare
betyder, at nu er bananen moden! Jeg kan nemlig bedst lide mine frugter lidt
umodne og kolde!!
MVH Mirian
| |
Klaus Alexander Seis~ (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 09-01-02 15:47 |
|
Mirian skrev:
> Jeg plejer at have mine frugter i kølesbabet. Kulden standser
> modningsprocessen dvs de brune pletter og blødheden som egentlig
> bare betyder, at nu er bananen moden!
Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men bananer kan ikke lide
at blive opbevaret så koldt som et køleskab. Prøv at kigge på banan-
kasserne nede i supermarkedet; der står formodentlig noget i retning
af "Bør opbevares ved ca. 16°C".
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Ivan Vejsgård Nielse~ (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Ivan Vejsgård Nielse~ |
Dato : 09-01-02 17:09 |
|
Jeg faldt over en beskrivelse af optimal opbevaring af frugt hos årstiderne.
www.aarstiderne.com
prøv evt. at søge der.
mvh ivan
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Mirian skrev:
>
>
>>Jeg plejer at have mine frugter i kølesbabet. Kulden standser
>>modningsprocessen dvs de brune pletter og blødheden som egentlig
>>bare betyder, at nu er bananen moden!
>>
>
> Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men bananer kan ikke lide
> at blive opbevaret så koldt som et køleskab. Prøv at kigge på banan-
> kasserne nede i supermarkedet; der står formodentlig noget i retning
> af "Bør opbevares ved ca. 16°C".
>
>
> // Klaus
>
>
| |
zarh (09-01-2002)
| Kommentar Fra : zarh |
Dato : 09-01-02 17:38 |
|
Men har hørt man skal opbevare dem pakket ind i avisparpir og i skuffen
nederst i køleskabet, det skulle hjælpe, og vil man så f.eks have de skal
blive modne hurtigt så slår man ganske enkelt lidt på bananen, så bliver den
hurtigt blød og som en moden banan.
"Ivan Vejsgård Nielsen" <ivan@aub.dk> skrev i en meddelelse
news:3C3C6B02.3040705@aub.dk...
> Jeg faldt over en beskrivelse af optimal opbevaring af frugt hos
årstiderne.
>
> www.aarstiderne.com
>
> prøv evt. at søge der.
>
> mvh ivan
>
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
> > Mirian skrev:
> >
> >
> >>Jeg plejer at have mine frugter i kølesbabet. Kulden standser
> >>modningsprocessen dvs de brune pletter og blødheden som egentlig
> >>bare betyder, at nu er bananen moden!
> >>
> >
> > Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men bananer kan ikke lide
> > at blive opbevaret så koldt som et køleskab. Prøv at kigge på banan-
> > kasserne nede i supermarkedet; der står formodentlig noget i retning
> > af "Bør opbevares ved ca. 16°C".
> >
> >
> > // Klaus
> >
> >
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 09-01-02 18:23 |
|
Ivan Vejsgård Nielsen skrev:
> Jeg faldt over en beskrivelse af optimal opbevaring af frugt hos
> årstiderne.
Og der står at bananer aldrig må opbevares i køleskab (kan ikke poste
urlen, for sitet bruger frames, argh!).
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Niels Henriksen (12-01-2002)
| Kommentar Fra : Niels Henriksen |
Dato : 12-01-02 14:11 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:slrn+4b3d39c9-973a-41d2-af76-1d9b2396157e@hq.szn.dk...
> Ivan Vejsgård Nielsen skrev:
>
> Og der står at bananer aldrig må opbevares i køleskab (kan ikke poste
> urlen, for sitet bruger frames, argh!).
>
http://www.aarstiderne.com/ny/kontakt/main.html
--
Niels Henriksen
| |
Aa. Worm (09-01-2002)
| Kommentar Fra : Aa. Worm |
Dato : 09-01-02 19:30 |
|
"B&P" <bente76@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:iSW_7.17344$Zm5.1555468@news000.worldonline.dk...
> Hejsa...
>
> Nu kommer der et spørgsmål,som mange nok vil grine af men satser sgu
> alligevel.
>
> Når vi køber de fineste bananer ,går der som regel kun 1 dag max 2 dage
før
> de bliver brune og plettet.
>
> Hvor og hvordan skal vi opbevare de slanke stakler ,så de ikke bliver
bløde
> og grimme ??
>
> Bente...
>
Hej-
Hvis skrællen bliver brun og plettet, og føles tyndere -men alligevel fast-
er det tegn på almindelig modning af bananerne. Efter min mening, får det
bananerne til at smage aller-bedst.
Men hvis skrællen får brune og BLØDE pletter, kan det være tegn på stød.
Hvis bananerne har ligget FOR koldt, bliver de også brune og bløde -uden at
modne. Samtidig får selve bananen også brune og bløde områder, - men det er
ikke p.gr. a. modning. Det kan især ske på denne årstid, når frugthandleren
har bananerne liggende ude.
Hilsen
Aase
| |
|
|