> Jeg spiser ikke selv Sarah Bernard kager, men ville ret gerne prøve at
lave
> dem.
> Jeg er bare i tvivl om hvordan makronerne skal være? Hvis I eventuelt har
en
> "perfekt" opskrift på dem, er jeg interesseret, selvom jeg har et par
> stykker fra Nettet og Karolines.
Små Sarah Bernhard kager.
Kransekagebunde:
500 g ren, rå marcipan
200 g stødt melis
ca. 3-4 æggehvider
Sarah Bernhard creme:
1/2 liter piskefløde
30 g hele Arabicabønner
350 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Kransekagebunde:
Melis og æggehvide røres godt sammen og står i ca. 15 minutter, til sukkeret
begynder at opløses. Dette arbejdes langsomt ind i marcipanen lidt ad
gangen. (Hvis nødvendigt tilsættes lidt ekstra æggehvide, dette afhænger af
hvidens størrelse).
Kransekagemassen sprøjtes ud på bagepapir med en glat tyl og bages med en
ekstra plade under ved 190 grader i ca. 5 minutter (kun lige til de er
gyldne) og afkøles.
Sarah Bernhard creme:
Piskefløde og Arabica (Arabicabønner foretrækkes, da dette giver det bedste
resultat til Sarah Bernhard cremen) koges op og trækker ca. 15 minutter
(gerne længere). Herefter varmes fløden lidt op igen, bønnerne sigtes fra,
og moccafløden hældes forsigtigt over den hakkede chokolade, til den danner
en emulsion, og chokoladen er smeltet.
Herefter afkøles cremen. Helst til næste dag.
Den kolde Sarah Bernhard creme sprøjtes i små toppe oven på den kolde
kransekagebund og vendes i smeltet chokolade eller revet god, mørk
chokolade.
Håber den kan bruges.
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk