For at udvikle på det mere kuriøse plan:
Bittermandler indeholder amygdalin, der ved spaltning med et naturligt
forekommende enzym bl.a. giver benzaldehyd og cyanbrinte!
....altså i familie med indholdet af en klassisk spions giftpille i form af
kaliumcyanid.
Så brugen af bittermandler bør være begrænset, men det giver vist også sig
selv af smagsmæssige årsager.
Mandelessens er i øvrigt nitrobenzen....
Velbekomme.
H.
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:X6cX7.4426$aS.763258@news010.worldonline.dk...
> "Jørgen Hess" <joergen-hess@gettonet.dk> skrev följande i meddelandet...
> >
> > Hvor køber man bittermandler?
>
> Prøv evt. Specialkøbmanden, City-Arkaden, Østergade 32, 1100 Kbh. K
> Tel. 33 14 12 88
>
> PS: Bitre mandler indeholder bitter mandelolie (Benz-aldehyd) der kan
> være giftig i større mængder.
>
> Man behøver ikke nødvendigvis at benytte bitre mandler i opskriften, de
> (alm.) søde mandler alene er også godt nok.
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Skovsgaard Mølle og Bagerimuseum:
> Ligger et kvarters kørsel fra Sorø på Sjælland. Museet er bygget over to
> gamle landbagerier.
> Museet har en stor samling af kageruller, marcipanforme, bagerposer og
> meget andet, der har med bagerverden at gøre.
> Museet har også et bredt udvalg af gamle bageopskrifter, og en gang
> imellem bliver der bagt brød, på den gammeldags metode på museet.
> Charles Larsen der er museets bagermester, tænder ovnen op for os og
> bager gammeldags splitmels brød.
> Skovsgaard Bagerimuseum
> Fladholtevej 6, Esholte, 4200 Slagelse
>
www.skovsgaardmoelleogbagerimuseum.dk/
>
>