/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekalender - 21. december
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-12-01 06:25

(V) * (V) * (V) * (V) * (V) * (V) * (V)
V V V V V V V
. * . Juleretter fra Det Digitale Køkken . * .

[3] dage tilbage ...
Dagen før, dagen før, dagen før.. *<|

 •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Her er en glimrende opskrift på tilberedning af andesteg fra Go' Morgen
DK (tv2)

Juleanden:

Fremgangsmåde:
Rens en frisk and på 3 kg, fyld den med æbler og svesker og gnid den
godt med salt og peber. Læg anden med brystet nedad i bradepanden. Læg
indmaden ved, hæld 3 dl vand ved og sæt den i ovnen i en time ved 160
grader varmluft eller 170 grader over/undervarme. Vend anden, læg den på
stegeristen i bradepanden og fortsæt stegningen i yderligere to timer.
Dryp anden hver halve time.

Tag anden ud af ovnen og sæt den til hvile mindst tre timer. Hæld skyen
i en smal plastbeholder og sæt den på køl. Parter anden og læg stykkerne
på risten i bradepanden. Skær brysterne af langs med brystbenet og del
dem i tre stykker hver. Skær vingerne af. Skær lårene af og del dem i
over- og underlår. Læg æblerne, sveskerne samt indmaden i bradepanden.
Sæt det i ovnen på 200 grader i 20 min. og server. Skrab fedtet af
stegeskyen, som hældes i en gryde. Kog den ind med piskefløde og evt.
lidt ekstra andefond. Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør.
Sovsen er nu færdig og skal bare varmes før servering.

TIP:
- Læg et stykke medister i kanten af bradepanden de sidste 15 min. af
stegetiden.
- Vend lidt af andefedtet i rødkålen.

-oo-

Her er en glimrende redegørelse på hvordan man tilbereder Julemad,
begået af Den Skaldede Kok fra DK4 tv's madudsendelse af samme navn.

Det kimer nu til julefest:
Og det gør det også når Den Skaldede Kok - alias - Carsten Olsen giver
sit bud på en julemiddag.

Olsen laver både de traditionelle juleretter såsom flæskesteg, andesteg,
rødkål og brune kartofler, men også nye alternative bud på tilbehøret.

Carsten Olsen viser blandt andet, hvordan man laver appelsinsalat,
rødkålssalat og fyldte æbler. I programmet giver Olsen både gode råd til
dem, der gerne vil have sprøde svær på sin flæskesteg og fif til nyt
tilbehør.

Jule-speciel er starten på 8 nye mad programmer med Carsten Olsen.

Det er stadig efter samme koncept - God mad for billig penge.

Her viser Olsen i et stille og roligt tempo 3 retter mad i hvert
program. Det er ofte retter, vi alle kender, men med ny inspiration
tilsat som sidste ingrediens.

Opskrifter til Den skaldede kok juleshow

Flæskesteg:
Flæskesteg
Laurbærblade
Salt

Krydre flæskestegen godt med salt. Stik laurbærbladene ned i kødet
mellem sværene. Sæt flæskestegen ind i en forvarmet ovn i en halv time
på 200 grader.
Hæld væde, enten fond eller vand ved stegen for at få sky til saucen til
senere brug. Skru derefter ovnen ned på 130-140 grader i 1-11/2 time.

And:
And på over 3 kg
Æbler i tern
Hele svesker

Start med at fjerne det yderste stykke af vingerne.
Skær der, hvor den deler sig. (Vingerne gemmes og brunes senere til
saucen.) Anden fyldes med æbler og svesker og krydres godt med salt.
Sæt anden ind i en forvarmet oven i en halv time på 200 grader. Skru
derefter ovnen ned på 130-140 grader i 1- 1 1/2 time.

Fyldte æbler:
Inge-Marie æbler
Bacon
Blegselleri
Løg
Mandler

Bacon, blegselleri, løg og mandler skæres i små tern og ristes på en
varm pande. Skær toppen og bunden af æblet, udhul æblet, så det meste af
kødet er væk. Fyld derefter æblet med det ristede bacon, blegselleri,
løg og mandler. Sæt æblerne ind i en forvarmet ovn på 200 grader og bag
dem, til de er møre.

Rødkål:
1/2 Rødkål hoved
Ribsgelé
Salt
Lagereddike
Vand
Sukker

Rødkålen snittes meget fint.
Sæt kålen over i en gryde med koldt vand og kog det op med lidt salt.
Sigt vandet fra kålen fra, og kom det tilbage i gryden, hvor det skal
dampe fri fra væden.
Hæld kålen endnu engang op i sigten. Kom lige dele vand og eddike i
gryden. Kom sukker i og lad det koge op. Tilsæt kålen og smag det hele
til med ribsgelé. Skru ned for lavt blus, sæt låg på, og lad det dampe
igennem, til det bliver helt mørt.

Rødkålssalat:
1/2 rødkål hoved
Rosiner
Mandler
1 appelsin
Solbærgelé
Salt
Peber

Rødkålen snittes meget fint og kommes op i en skål.
Skær skallen af appelsinen med lidt frugtkød på, og pres saften ud af
skallerne ned i en gryde. Skær appelsinen i tern, og kom det op til
rødkålen.
Tilsæt en god håndfuld rosiner. Kom en skefuld solbærgelé op i gryden
til appelsinsaften og lun det til gelé smelter. Hæld det derefter op i
salaten, bland det og krydre med salt og peber.

Appelsinsalat:
Appelsiner
Knoldselleri med top
Blade fra knoldselleri
Sennepspulver
Olie
Salt
Peber

Skær appelsin og selleri ud i små tern.
Kog sellerien op i letsaltet vand. Køl derefter sellerien af, og bland
den med appelsinen. Saft fra appelsiner kommes op i en skål og tilsæt
sennepspulver, salt, peber, olie. Hæld dressingen over appelsin og
selleriblandingen og pynt af med hakkede blade fra knoldsellerien.

Brune kartofler:
Kogte kartofler
Sukker
Smør

Smelt sukker på en pande og tilsæt smør. Hæld derefter de kogte
kartofler på panden, og lad dem koge i sukkerlagen.

Portvinssvesker:
Svesker
Sukker
Portvin

Hæld sukker og portvin over sveskerne og lad dem stå og trække i 15-20
min. Kog derefter sveskerne op i en gryde, og lad dem bagefter stå og
trække i det varme portvin og sukker.

Saucen:
Fedt fra and
Fedt fra flæskesteg
Mel
Fond
Kulør

Put fedtet fra and og flæskesteg op i en gryde og tilsæt mel og fond.
Lad det hele koge godt i gennem.
Pisk så det ikke brænder på. Kom fonden fra flæskestegen, når den er
færdig op i saucen, så det giver noget ekstra smag. Tilsæt evt. kulør
hvis der er behov

Ris a la mande:
Grødris
Piskefløde
Mandler
Florsukker
Vaniljestang
Kirsebærsauce

Risen koges og afkøles god tid i forvejen.
Fløden piskes til skum og mandlerne snittes fint.
Tilsæt florsukker og vanilje fra vaniljestangen. Det hele blandes med
risengrøden. Lad ris a la manden stå i køleskabet, mens man varmer sin
kirsebærsauce op.

www.dk4-tv.dk/programmer/skaldede_kok/opskrift_julemad.shtm

-oo-

- GOD JUL -
Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- _
\( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...

Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- _
/( )/ \( )/ /( )/ /*****\ \( )/ /( )/
_| \/ . _| \/ _| \/ || _| \/ ..\/ \/ ..

Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- ,, ho,ho
/( )/ \( )/ /( )/ /*****\ \( . )/ /( : )/´
_| \/ _| \/ _| \/ || .. \/ \/ _||_


o o o
/ \ / \ / \
-.- -.- -.-
/( : )/´ \( : )/´ /( : )\
_| \/ . _| \/ .. \/ \/ ..

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Dum af at drikke Cola Light!
Sødemidlet aspartam som bruges i udstrakt grad
i Light-produkter, dræber hjerneceller, konkluderer
en helt ny hovedopgave med titlen 'Cola Light one
calorie, men hvad med hjernen'.
Raporten er udarbejdet på det medicinske fakultet
ved Norge's teknisk-naturvidenskabelige universitet,
og den bygger på 400 forsøg med hjerneceller fra
mus.
Undersøgelserne viser, at det specielt er de steder
i hjernen, som formidler indlæring, der rammes af
sødestoffet. Aspartam er 200 gange sødere end
naturligt sukker.
Sodavandsproducenter tager oplysningerne med ro og
siger, at der er tale om det mest testede sødestof i verden.
Det er godkendt i alle vestlige lande. Og hidtil har alle
undersøgelser af mulige skadevirkninger været negative.
-Ritzau



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste