"Emil" <emilsen@image.dk> skrev i en meddelelse:
>
> Men her er den originale opskrift på
>
> HJERTERAGOUT:
>
> 2 skiver håndskåret bacon strimles på tværs,
> og ristes i en stegegryde. Tag strimlerne op med en hulske.
> I fedtstoffet svitses nu
> 2 istandgjorte svinehjerter i tern, ca. 1x1 cm og
> 1 stort finthakket løg (ca. 1 dl.)
> til det er gyldent, rør hele tiden.
> 20 gr. smør/margarine kan evt. tilsættes. Drys med
> salt og peber, vedlæg
> 1 kvist timian, dæmp varmen og hæld
> 4 dl bouillon i gryden, og småsteg retten i ca. 1 time
> til hjerterne er møre.
>
> 1 spsk mel rystes med lidt vand til jævning,
> og hældes i gryden under konstant omrøring.
> 0,5-1 dl piskefløde kan evt. tilsættes nu.
> 20 gr. Danablue-ost presses gennem en sigte og røres i sovsen.
> 2-3 æbler skrælles, skæres i tern,
> og koger med de sidste minutter til også de er møre.
>
> Den stegte bacon drysses over ved serveringen.
> Tilbehør: Kartoffelmos samt rønnebær- el. ribsgele
> ------------------------------------
>
> Det var den originale opskrift.
> Jeg ville nu også komme lidt hakket persille i eller over.
> m.v.h. Emil
Opskriften er ikke original mere - når der er blevet pillet rundt, og
ændret ved den oprindelige tekst.
Så her får I den *originale opskrift* med den rette ordlyd/opstilling
fra husholdningslærer Lotte Haveman's opskrift på hjerteragout i
Husholdningslærerforeningens Nye Køkkenbog, udgivet af Lademan's
"God Mad Let At Lave" første oplag 1973...
-oo-
Hjerteragout:
(4 pers.)
----------------------
Dybfrysning 3 mdr.
2 svinehjerter
1 dl finhakket løg
2 skiver håndskåret bacon
evt. 20 g smør/margarine
salt, peber
1 kvist timian
ca. 4 dl bouillon
2-3 æbler
1 spsk mel
½ -1 dl piskefløde
20 g Danablu ost
Tilbehør: Kartoffelmos, rønnebær el. ribsgelé.
Istandgør hjerterne. Skær kødet i terninger, ca. 1x1 cm. Hak løg. Skær
bacon i strimler på tværs. Rist bacon i en stegegryde. Tag det op med
hulske. Svits hjerter og løg sammen, til det er gyldent. Rør hele
tiden. Tilsæt evt. mere fedtstof. Drys salt og peber over, læg en
kvist timian ved. Dæmp varmen. Hæld bouillon i gryden. Småsteg retten
ca. 1 time under låg. Skræl æblerne, og skær dem i terninger.
Ryst mel og fløde til jævning. Hæld den i gryden under konstant
omrøring.
Mos Danablu gennem en sigte og rør det i sovsen. Tilsæt æblerne.
Småkog til æblerne er møre, ca. 5 min. Drys bacon over ved
anretningen.
VARIATION:
»Knust hjerte«. Rå hjerter hakkes gennem kødmaskinen og tilberedes som
kødsovs. Serveres med spaghetti el. kartoffelmos, samt grøn salat.
Hjerteli' go' fornøjelse!
PS: Det kan godt være jeg også er lidt "gammeldags", men jeg syntes
sidstnævnte opstilling af en opskrift, - er den helt rigtige. - Den er
let overskuelig, mht. hvilke ingredienser, hvormeget, og derefter
fremgangsmåden.
--
Mvh. ©¿©
Peter W. Bosse
Kan Vi ikke bare gøre det LIDT bedre?
-Poul Nyrup Rasmussen