|
| Vegetarkogebog med smag Fra : Marianne Høyen |
Dato : 15-01-01 20:43 |
|
Hej
Jeg trænger til at få suppleret min kogebogshylde inden for det vegetariske.
Jeg ville gerne lave noget mere med bønner, linser o.lgn., helt noget, der
også er madpakkeegnet.
Hylden indeholder allerede et par af Kirsten Skaarups bøger plus et par
andre i samme stil. De er for så vidt udmærkede. Men jeg savner
alternativer, navnlig noget der er godt krydret og ikke tilberedes med
mængder af nødder og fedt.
Er der nogen af jer, der kender et par gode titler ?
mvh
Marianne
| |
Søren Straszek (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Søren Straszek |
Dato : 15-01-01 21:19 |
|
Marianne Høyen <hoyen@lundbak.dk> wrote:
> Hej
>
> Jeg trænger til at få suppleret min kogebogshylde inden for det vegetariske.
> Jeg ville gerne lave noget mere med bønner, linser o.lgn., helt noget, der
> også er madpakkeegnet.
> Hylden indeholder allerede et par af Kirsten Skaarups bøger plus et par
> andre i samme stil. De er for så vidt udmærkede. Men jeg savner
> alternativer, navnlig noget der er godt krydret og ikke tilberedes med
> mængder af nødder og fedt.
> Er der nogen af jer, der kender et par gode titler ?
>
>
> mvh
>
> Marianne
Jeg kan anbefale "Cranks Grønne Kogebog" af David canter m.fl Udgivet på
"høst & Søn"
m.v.h Søren
| |
Marianne Høyen (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Marianne Høyen |
Dato : 15-01-01 21:46 |
|
> Jeg kan anbefale "Cranks Grønne Kogebog" af David canter m.fl Udgivet på
> "høst & Søn"
Tak for ideen. Crank har jeg haft hjemme fra biblioteket et par gange, men
desværre er flertallet af opskrifterne voldsomt fede (men de smager
pragtfuldt). Så det duer ikke rigtig for mig .... desværre.
mvh
Marianne
| |
Kata (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Kata |
Dato : 15-01-01 21:37 |
|
Marianne Høyen <hoyen@lundbak.dk> skrev:
> Jeg trænger til at få suppleret min kogebogshylde inden for det
vegetariske.
> Er der nogen af jer, der kender et par gode titler ?
>
Prøv f.eks. Anne Wilson's "Hurtig vegetarmad", Kõnemann. Den er godt nok
kort (ca. 60 sider), men indeholder mange go'e, især krydrede. Købt hos
Gad til 20 kr.
Kata
--
http://hjem.get2net.dk/kata
New design and new pages
| |
Bjorn West (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Bjorn West |
Dato : 15-01-01 22:10 |
|
On Mon, 15 Jan 2001 20:42:40 +0100, Marianne Høyen wrote
(in message <93vjkn$n6p$1@news.inet.tele.dk>):
> Hej
>
> Jeg trÊnger til at f suppleret min kogebogshylde inden for det
vegetariske.
> Jeg ville gerne lave noget mere med b¯nner, linser o.lgn., helt noget, der
> ogs er madpakkeegnet.
> Hylden indeholder allerede et par af Kirsten Skaarups b¯ger plus et par
> andre i samme stil. De er for s vidt udmÊrkede. Men jeg savner
> alternativer, navnlig noget der er godt krydret og ikke tilberedes med
> mÊngder af n¯dder og fedt.
> Er der nogen af jer, der kender et par gode titler ?
>
Sigt efter indiske kogebøger. Her er meget vegetarmad.
Og i mange indiske retter der ikke er vegetariske, er det
lett at bruge oppskriften og udelade kødet....
bjørn
| |
Peter Westh (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 15-01-01 22:12 |
|
Min yndlingsvegetarkogebog er Madhur Jaffreys "Eastern Vegetarian Cooking".
"Eastern" vil sige alt fra Israel til Indonesien, med hovedvægt på Indien.
Det er den mest pålidelige kogebog jeg har ejet, især de indiske bønne- og
linseopskrifter er fremragende. Der er ikke taget nogen specifikke
sundhedshensyn i den, men de fleste opskrifter er skam magre nok. Ellers
står det jo en frit for at bruge 2 spsk olie i stedet for 8. Den skulle være
til at få i større boghandlere i paberback til godt en 100,-las. De har den
også på biblioteket.
Jeg synes at Kirsten Skaarups tidlige kogebøger er uudholdelige; tanken er
smuk med maden er uspiselig. "Med Vinger til Solens Køkken" er derimod
glimrende, ligeså hendes andre udenlandske bøger; marokko, mexico etc.
Venligst
Peter
"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:93vjkn$n6p$1@news.inet.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg trænger til at få suppleret min kogebogshylde inden for det
vegetariske.
> Jeg ville gerne lave noget mere med bønner, linser o.lgn., helt noget, der
> også er madpakkeegnet.
> Hylden indeholder allerede et par af Kirsten Skaarups bøger plus et par
> andre i samme stil. De er for så vidt udmærkede. Men jeg savner
> alternativer, navnlig noget der er godt krydret og ikke tilberedes med
> mængder af nødder og fedt.
> Er der nogen af jer, der kender et par gode titler ?
>
>
> mvh
>
> Marianne
>
>
| |
Jesper Harder (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Jesper Harder |
Dato : 15-01-01 22:46 |
|
"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> writes:
> Jeg trænger til at få suppleret min kogebogshylde inden for det
> vegetariske. [snip] Men jeg savner alternativer, navnlig noget der er
> godt krydret og ikke tilberedes med mængder af nødder og fedt. Er der
> nogen af jer, der kender et par gode titler ?
Jeg kan anbefale:
Rose Gray & Ruth Rodgers: River Cafe Cook Book Green, Ebury Press 2000
Det er hovedsageligt italiensk inspirerede grøntsagsretter. De fleste
opskrifter er vegetariske, men det er ikke en decideret vegetarkogebog.
Se evt.:
< http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0091865433/qid%3D979594613/sr%3D1-1/202-2234463-6035843>
| |
Miss Zee (16-01-2001)
| Kommentar Fra : Miss Zee |
Dato : 16-01-01 00:08 |
|
Altså, jeg er jo vældigt glad for Politikens Vegetarkogebog
Hilsen Miss Zee
| |
Stine stroyer (17-01-2001)
| Kommentar Fra : Stine stroyer |
Dato : 17-01-01 08:31 |
|
En bog jeg kan anbefale er " Ren engergi " den er gdot nok ikke 100 %
vegatarisk, men der er bare så megt god og sund og let mad i den.
Stine
| |
|
|