Nja!
Flormelis er ikke specielt godt mod fugt...da det jo er helt almindeligt
sukker der bare er malet til mel....
Pulver-effekten virker dog til at modvirke sammensmeltningen en tid....men
det er væsentligt at sørge for at bolcherne er kogt tilstrækkeligt, så de
ikke indeholder "indre" fugt, som uværgeligt vil betyde at de klistrer
sammen.
Er bolcherne kogt til god høj temperatur, så vandindholdet er lavt, skal de
holdes tørre i tætsluttende emballage, og det kan hjælpe effektivt mod
sammenbagningen at pudre med magnesiumstearat, eller med et mere "grønt" men
mindre effektivt patentstrikket alternativ: En blanding af kartoffelmel og
flormelis (75/25).....
Lakridsbolcher pudres godt med en blanding af pulveriseret engelsk lakrids,
salmiak og flormelis!
Henrik
"Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote in message
news:9vqv97$18l$1@sunsite.dk...
> "Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:3c20f94f$0$5481$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > Hvordan opbevarer man bolcher bedst, sådan at de ikke klistrer sammen ?
>
> Jeg har ikke selv prøvet med almindelige bolcher, men mener at have
> læst at man med held kan drysse flormelis over, og så ryste dem så det
> bliver fordelt.
> Man kan få nogle med frugtsmag, i metaldåser, hvor der allerede
> er flormelis i, og det ser ud til at virke ok.
>
> --
> Mvh. Heidi
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
>
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
> Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail
>