"Bente B. Petersen" <bentep@groenjord.dk> skrev i en meddelelse news:3A58D024.A9B94065@groenjord.dk...
> Zilly ink wrote:
>
> > Lav det dog når det skal bruges, det tager jo ingen tid......really
> > Fra vi starter til det ligger i gryden......max. 10 min.
> > Kogetid 2 min.
>
> Hehe - ok tell us your secret - jeg synes friak pasta er et helvede at
> lave... selvom det smager godt.
>
> Hvad gør I siden det tager 10 minutter - så lang tid tager det for mig
> at ælte dejen - mindst - og så skal det rulles ud oveni...
******************************************************
Ok her er den hurtige uautoriserede måde,
men absolut ikke så dårlig måde at lave en pasta på:
Hente skål, mel, æg, olie, salt, fylde gryde med vand og pastavalse: max. 2 min.
200 gr.mel/ 2 æg/ 1 spsk olie/ salt æltes til fast masse i skål: max. 2 min.
Del dejen i xx antal klumper og valse til plader og lave pasta"strimler": 5-7 min.
(Denne proces både "ælter", glatter og valser pastaen.)
Sæt valsen til 2 mm.
Imens koges vandet op.
kogetid max. 2 min.(alt efter type at pasta/spaghetti)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Her er så den rigtige, som du ligeså godt kan lave mens du venter
på at din "Sugo" bliver færdig.
1 æg pr. 100 gr. mel.
2 tsk. olivenolie pr. 100 gr. mel.
Sigt melt ud på bordet og saml det til en kegle med en fordybning i midten.
Slå ægget -ne ud i fordybningen sammen med olien.
Brug gaffel til at røre melet fra kanten ind i æggemassen til den bliver fast.
Derefter bruger du hænderne og bliver ved med at ælte, lægge sammen
og ælte til dejen er helt glat.
Dejprøven er flg.: Tag en kniv og skær i dejen.
Hvis der er små huller i dejen er den færdigæltet.
Pak dejen ind og lad den ligge i en ½ times tid.
Rul den ud i ca. 2 mm tykkelse./ skær i strimler.
Lad tørre et par minutter.
Kog i masser af vand. (og jeg mener masser af vand !!!)
--
Anja og Flemming
http://home.worldonline.dk/~flem/zillyink.htm