|
| worm? Fra : Anders And |
Dato : 04-01-01 17:33 |
|
Hejsa.
Da jeg var knægt og var oppe hos min bedstemor fik jeg sommetider noget som
hun kaldte worm eller wårm som hun sagde. Den bestod af risengryn, knækket
makaroni, hakket oksekød og noget med ketchup, engelsksovs og Hp sovs. Det
var en sammenkogt ret uden ret meget sovs.
Er der nogen som kender denne ret og vil af med opskriften så vil jeg blive
glad.
--
Kim
--
\\\\////
-(o o)-
-ooO--(_)--Ooo----------
| |
Torben Abildgaard (05-01-2001)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 05-01-01 19:26 |
|
Har du overvejet en psykolog?
--
vh/Torben
Anders And skrev i meddelelsen
<93287t$qa1$1@news.inet.tele.dk>...
>Hejsa.
>Da jeg var knægt og var oppe hos min bedstemor fik jeg
sommetider noget som
>hun kaldte worm eller wårm som hun sagde. Den bestod af
risengryn, knækket
>makaroni, hakket oksekød og noget med ketchup, engelsksovs
og Hp sovs. Det
>var en sammenkogt ret uden ret meget sovs.
>Er der nogen som kender denne ret og vil af med opskriften
så vil jeg blive
>glad.
>
>--
>Kim
>--
> \\\\////
> -(o o)-
>-ooO--(_)--Ooo----------
>
>
>
| |
Anders And (05-01-2001)
| Kommentar Fra : Anders And |
Dato : 05-01-01 19:56 |
|
Tror du han har opskriften?
Kim
"Torben Abildgaard" <pialykke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:fmo56.253$pO1.8805@news.get2net.dk...
> Har du overvejet en psykolog?
>
> --
> vh/Torben
| |
Finn (05-01-2001)
| Kommentar Fra : Finn |
Dato : 05-01-01 20:39 |
|
"Anders And" <ingen@mail.com> skrev i en meddelelse
news:9354vu$n50$1@news.inet.tele.dk...
> Tror du han har opskriften?
GODT SVAR.
Finn
| |
Torben Abildgaard (05-01-2001)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 05-01-01 23:08 |
|
Det var det nærmeste jeg kunne tænke på;)
--
vh/Torben
Anders And skrev i meddelelsen
<9354vu$n50$1@news.inet.tele.dk>...
>Tror du han har opskriften?
>
| |
Ove Koplev (05-01-2001)
| Kommentar Fra : Ove Koplev |
Dato : 05-01-01 21:42 |
|
"Anders And" <ingen@mail.com> skrev i en meddelelse
news:93287t$qa1$1@news.inet.tele.dk...
> Hejsa.
> Da jeg var knægt og var oppe hos min bedstemor fik jeg sommetider noget
som
> hun kaldte worm eller wårm som hun sagde. Den bestod af risengryn, knækket
> makaroni, hakket oksekød og noget med ketchup, engelsksovs og Hp sovs. Det
> var en sammenkogt ret uden ret meget sovs.
> Er der nogen som kender denne ret og vil af med opskriften så vil jeg
blive
> glad.
>
> --
> Kim
Navnet kender jeg ikke, men min mor kunne en der lignede.
Et par store løg hakkes fint og ristes bløde i smør, hakket oksekød steges,
(ca. 1/2 kg) til det er brunet og "løst".
Der tilsættes ca. samme mængde kogte løse ris som kød, også de brunes i
retten, der skal måske tilsættes lidt væske, (Bouillon f.eks.) da risene
suger en del.
På grund af risene er den ret "tør". Spises med nogle skiver rugbrød.
Den var vist krydret med tomatpure, engelsk sovs, og peber.
Den ligner, bortset fra makaroni.
Det er kun pr. hukommelse jeg har ikke den nøjagtige opskrift.
Det smagte udmærket, en lidt "kraftig" ret, der næppe er i tidens stil.
Mvh.
Ove Koplev
| |
Peter Westh (07-01-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-01-01 17:47 |
|
Jeg mener at en lignende ret figurerer under navnet "Gissou" hos Frøken
Jensen eller en anden af de gamle sparekogebøger, min mor har stående. Den
indeholder så vidt jeg husker ris, pasta, hvidkål, gulerødder, hakket
oksekød, tomatpure og løg, og er krydret med karry og paprika. Der er et par
versioner hos Sol, som dog ikke svarer helt til den ret, jeg husker. Navnet
kommer formodentlig af det spanske "Guiso", som netop betyder stuvning eller
sammenkogt ret.
http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0040199.html
http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0810478.html
Jeg har ikke prøvet retten, men kombinationen af ris og pasta kan klart
anbefales
Venligst
| |
Torben Abildgaard (11-01-2001)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 11-01-01 20:43 |
|
Min far lavede en tilsvarende og kaldte den ruskomsnusk.
Prøver stadog at komme ud af det;)
--
vh/Torben
Peter Westh skrev i meddelelsen ...
>Jeg mener at en lignende ret figurerer under navnet
"Gissou" hos Frøken
>Jensen eller en anden af de gamle sparekogebøger, min mor
har stående. Den
>indeholder så vidt jeg husker ris, pasta, hvidkål,
gulerødder, hakket
>oksekød, tomatpure og løg, og er krydret med karry og
paprika. Der er et par
>versioner hos Sol, som dog ikke svarer helt til den ret,
jeg husker. Navnet
>kommer formodentlig af det spanske "Guiso", som netop
betyder stuvning eller
>sammenkogt ret.
>
> http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0040199.html
>
> http://www.sol.dk/dk/io/mortens_opskrifter/o0810478.html
>
>Jeg har ikke prøvet retten, men kombinationen af ris og
pasta kan klart
>anbefales
>
>Venligst
>
>
>
| |
|
|