"Lars Jensen" <larsj@image.dk> a écrit dans le message:
> Hvad er persille-fumeé - er det røget persille? Jeg fik sammen med
> en omgang skorzonerødder som tilbehør til en "salat" med røget ål
> og bagt laks nytårsaften (smagte fremragende!).
Hi Lars,
Fumée kan også betyde dampet.
Det persille-tilbehør du taler om, - er det ikke blot en omgang
dampet persille, -eller simpelthen, det man på "gl. dansk" kalder
persille-smør, - og det lyder ikke så fint?
Jeg har en opskrift på Saumon(laks) fumée fra Køkkenchefens Håndbog,
og den siger: 100 g røget laks stødes med smørret, og tilsmages med
hvidt peber. -Voila!
Det var derfor jeg også kom til at tænke på persille-smørret. (maître
d'hôtel)
De Køkkenchefer - har altid med at give franske navne
For iøvrigt fik jeg havregrød nytårsaften, -er der nogen der kan
slå den?
Bon appétit!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
En Livsstil:
Gør som i 'Fuglebjerg Kommune',
stress lidt af med grøn te og tai chi.
(Tai chi er en række øvelser der gør
godt for både krop og sjæl).