Måske er ernæringsindholdet at 'korekt serveret the' høj, men
jeg kan stadig ikke lide den bittre smag.
Joi gin
Godt nytår
Bjarne
"Peter W. Bosse" wrote:
> Hej gode læsere.
>
> Her er lidt viden om den "grønne te" som faktisk er en meget sund
> drik, der kan styre kalorieforbrændingen, sænke kolesteroltallet - og
> efter nogle forskeres mening kan den endda have en vis virkning imod
> kræft. Og så er smagen er fin. Når man lige har vænnet sig til den.
>
> Grøn te er rent faktisk te. Det er blade fra tebusken. Den grønne te
> er bare blevet behandlet helt anderledes, en det, man traditionelt
> kalder for sort te. Den sorte te plukkes, fermenteres (dvs. gæres) og
> skæres fint, mens den grønne te blot plukkes, dampes let og skæres
> fint. Og den nænsomme proces giver et helt anderledes produkt.
>
> Hovedsagen for bladene fra tebusken er, om de gæres eller ej. Den
> sorte gæres, kinesisk "Oolong-te" er halvgæret, og de grønne te-typer
> er ugæret. Te-busken er jo grøn fra naturens hånd. Det er
> varmeprocessen, typisk en let dampning, der hæmmer den grønne te's
> evne til at gære.
>
> Man har længe vidst, at te har en forebyggende virkning i forhold til
> kræft, fordi te - også sort te - indeholder antioxidanter. Det samme
> gælder naturligvis for grøn te, eftersom det er den samme plante, der
> er tale om. Men den grønne te, - der så at sige ligesom friske
> grøntsager ikke er blevet manipuleret så voldsomt som fx
> konserverede, - indeholder tillige C-vitaminer, der reducerer stress,
> aminosyrer, der reducere blodtrykket og catheciner, der forebygger
> kræft, sænker kolesteroltallet osv. Forskerne mener desuden, at
> såkaldte flavonoider i grøn te på en eller anden måde påvirker visse
> af kroppens hormoner eller signalstoffer, hvorved forbrændingen sættes
> i vejret.
>
> Teknikaliteterne omkring den grønne te er også på andre områder end de
> rent sundheds- og smagsmæssige, anderledes. Når man brygger den, skal
> man nemlig igen være opmærksom på, at den er noget andet, end
> supermarkedets English Breakfast-te, man har med at gøre.
>
> En gammel regel siger at jo finere en grøn te er, jo lavere bør
> vandets temperetur være. En grøn te skal således ikke laves med
> kogende vand, men derimod med kogt vand. Metoden er enkel: Man koger
> vandet, lader det stå i nogle minutter, og så hælder man det på
> bladene, når temperaturen er omkring 80 grader. Drikker man den
> fineste japanske te (Gyokuro) skal temperaturen være helt nede på 50
> grader. Husk også, at grøn te trækker ganske kort tid. Sommetider helt
> ned til 30 sekunder. Til gengæld kan bladene bruges mindst tre - på
> hinanden følgende gange. I Japan gør man det sådan, at man hælder vand
> på bladene og straks derefter skænker hele bordet rundt. Så hælder man
> mere vand på og skænker igen. På den måde bliver det hver gang en
> helt ny kop te, man får. Og så kan man for alvor nyde, at en kop grøn
> te også er oplevelsen af et uerstatteligt øjeblik.
>
> Sorter: Japansk Sencha, Gyokuro eller kinesisk Gun Powder, mfl...
>
> Se også
www.chaya.dk
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> -Både sort og grøn te har et højt indhold af antioxidanter,
> og kan derfor også forebygge en række sygdomme, som
> fx åreknuder og hjerte-kar-sygdomme