Thu, 28 Dec 2000 16:06:27 GMT skrev "Søren Kongstad"
<soren@kongstad.net>
Hej Søren,
>Jeg synes vanille er et fantastisk krydderi. Duften og smagen af frisk
>vanille er simpelthen himmelsk.
Jeg er totalt enig; vanille er groft undervurderet fordi syntetisk
vanille anvendes alle steder (og er hovedingrediensen i vanillesukker)
Der er desserter hvor vanillen kan/skal være totaltdominerende,
alternativt ellers kan den bruges til at løfte en god dessert der lige
mangler et pift.
>Jeg har på fornemmelsen at vanille under de rette omstændigheder kunne klæde
>oksekød!
Hmmm - interessant; jeg tror nu at denne meget parfumerede bitre smag
også ville passe drøngodt til fugl.
Men for at svare på dit spørgsmål; jeg har ikke nogen opskrifter på
anvendelse af vanille i det salte køkken... burde skrive til Morten
Heiberg og spørge ham!
Mvh,
René
www.rene.hjorth.com