|
| Hvad serverer man til kylling-i-karry? Fra : Peter Knutsen |
Dato : 20-12-00 15:02 |
|
Jeg ved ikke så meget om vin, men er lidt nysgerrig. Skal det være
rødvin eller hvidvin, eller er det mere passende med noget helt
tredje?
Jeg mener at have hørt, at hvidvin normalt passer til kylling, men
jeg er lidt (meget!) i tvivl om hvorvidt karryen laver om på tingene.
--
Peter Knutsen
| |
Kvan (20-12-2000)
| Kommentar Fra : Kvan |
Dato : 20-12-00 15:26 |
|
Peter Knutsen <peter@knutsen.dk> writes:
> Jeg mener at have hørt, at hvidvin normalt passer til kylling, men
> jeg er lidt (meget!) i tvivl om hvorvidt karryen laver om på
> tingene.
Det vil jeg mene. Helt grundlæggende er idéen bag valg af vinfarve at
hvid smager mindre kraftigt end rød, og derfor passer bedre til mindre
kraftigt smagende retter. Til karry ville jeg dog nok vælge at servere
øl i stedet. Hvis det skal være vin, ville jeg nok vælge en oversøisk
Cabernet.
- Kvan.
| |
Peter Knutsen (20-12-2000)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 20-12-00 18:09 |
|
Kvan wrote:
>
> Peter Knutsen <peter@knutsen.dk> writes:
>
> > Jeg mener at have hørt, at hvidvin normalt passer til kylling, men
> > jeg er lidt (meget!) i tvivl om hvorvidt karryen laver om på
> > tingene.
>
> Det vil jeg mene. Helt grundlæggende er idéen bag valg af vinfarve at
> hvid smager mindre kraftigt end rød, og derfor passer bedre til mindre
> kraftigt smagende retter. Til karry ville jeg dog nok vælge at servere
> øl i stedet. Hvis det skal være vin, ville jeg nok vælge en oversøisk
> Cabernet.
Ja, jeg havde også på fornemmeren, at det slet ikke var vin, der
var passende. Tak!
> - Kvan.
--
Peter Knutsen
| |
JHR (21-12-2000)
| Kommentar Fra : JHR |
Dato : 21-12-00 00:05 |
|
>Hvis det skal være vin, ville jeg nok vælge en oversøisk
> Cabernet.
>
Jeg er uenig.
Til en gang kylling i karry ville jeg vælge en Gevürtztrauminer fra Alsace,
den har tilpas med krydderi og fylde samtidig med at friskheden er rigtig
godt som kontrast til maden.
Jeppe.
| |
ole larsen (20-12-2000)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 20-12-00 19:26 |
|
Peter Knutsen skrev i meddelelsen <3A40BBDF.A6BD2C70@knutsen.dk>...
>
>Jeg ved ikke så meget om vin, men er lidt nysgerrig. Skal det være
>rødvin eller hvidvin, eller er det mere passende med noget helt
>tredje?
>
>Jeg mener at have hørt, at hvidvin normalt passer til kylling, men
>jeg er lidt (meget!) i tvivl om hvorvidt karryen laver om på tingene.
>
>--
>Peter Knutsen
Hvis det skal være karry, der smager af karry, ville jeg ikke servere vin,
men et drikkesurmælksprodukt med en smagstilsætning. Inderne har noget, de
kalder vist nok Lassy. Thieles øko-kærnemælk kunne være fin med en
smagsnuance.
Ole
| |
ole larsen (20-12-2000)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 20-12-00 19:31 |
|
Øhmn
med knust is
Ole
| |
Jens Olsen (20-12-2000)
| Kommentar Fra : Jens Olsen |
Dato : 20-12-00 20:40 |
|
"Peter Knutsen" <peter@knutsen.dk> skrev i en meddelelse
news:3A40BBDF.A6BD2C70@knutsen.dk...
|
| Jeg ved ikke så meget om vin, men er lidt nysgerrig. Skal det være
| rødvin eller hvidvin, eller er det mere passende med noget helt
| tredje?
|
| Jeg mener at have hørt, at hvidvin normalt passer til kylling, men
| jeg er lidt (meget!) i tvivl om hvorvidt karryen laver om på tingene.
|
| --
| Peter Knutsen
Lhassi.
½ liter yoghurt
4 dl koldt vand
1 tsk salt
1½ tsk limesaft
Rør det hele sammen, sæt det til afkøling i køleskabet et par timer.
Pynt evt. med nogle mynteblade i kanden før servering.
M.v.h.
Jens Olsen
| |
ole larsen (21-12-2000)
| Kommentar Fra : ole larsen |
Dato : 21-12-00 07:42 |
|
Jens Olsen skrev i meddelelsen ...
>
>Lhassi.
>
>½ liter yoghurt
>4 dl koldt vand
>1 tsk salt
>1½ tsk limesaft
>
>Rør det hele sammen, sæt det til afkøling i køleskabet et par timer.
>Pynt evt. med nogle mynteblade i kanden før servering.
>
>M.v.h.
>Jens Olsen
Har straks taget den til mig.
Den serveres af og til med blomsterdufte som aroma. Har oplevet "rose" og
"hibiscus".
Det lyder måske lidt kinky, men det fungerer rigtigt godt til hotte
karryretter.
Ole
| |
|
|