|
| =?iso-8859-1?B?R2z2Z2cgb2cg5mJsZXNraXZlcg=~ Fra : Heidi C. Tholstrup |
Dato : 09-12-00 14:21 |
|
For et par uger siden var der i enten BT eller Ekstra Bladet
en testsmagning af ovennævnte (de færdigkøbte slag). Er der
tilfældigvis nogen der har den artikel, og som kan fortælle hvad
resultaterne var?
Eller som ud fra egen smag og erfaring vil komme en
bedømmelse... (Og nej, det er ikke et alternativ at lave det helt
fra bunden selv, det har jeg simpelthen ikke tid til!)
Vi skal have hele den pukkelryggede til g & æ søndag den 17.,
så ethvert svar inden da vil være velkomment...
--
Med venlig hilsen/kind regards Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
Remove SPAM in emails
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
| |
Anne-Christine Chris~ (10-12-2000)
| Kommentar Fra : Anne-Christine Chris~ |
Dato : 10-12-00 00:05 |
|
Hej Heidi
Ud fra vores erfaringer, så er daloon æbleskiver klart de bedste... de har
en fin konsistens og smag og så er de ikke så "fedtede".
Hvad gløgg angår så laver blomberg en udmærket koncentrat, men husk at der
ikke bare skal helles noget billige sprøjt af rødvin i - netto har en god
35,- kroners flaske, men jeg kan desvære ikke huske navnet.
Husk mandler og rosiner - du kan evt. lade rosinerne trække natten over i
portvin, en mørk rom eller commandaria st. john (en cypriotisk dessertvin).
God fornøjelse....
Julehilsen fra Stinne
| |
Annette B. Kristense~ (11-12-2000)
| Kommentar Fra : Annette B. Kristense~ |
Dato : 11-12-00 10:35 |
|
DE bedste var, ifølge avisen og også min personlige smag), de fra IRMA og
de fra Superbrugsen (danefrost), der ifølge opskriften er identiske. De fik
4 ud af 5 stjerner. De fra Daloon fik vist 2 ud af 5 stjerner.
| |
Torben Abildgaard (11-12-2000)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 11-12-00 23:11 |
|
Det er i hvert fald ikke B.T.s æbleskivedepartement, der kan
tilsk
| |
Heidi C. Tholstrup (14-12-2000)
| Kommentar Fra : Heidi C. Tholstrup |
Dato : 14-12-00 20:24 |
|
Tak for svarene.
Nu har vi købt en pose med 50 Daloon æbleskiver, så håber vi de
glider ned.
Mht. glögg - de der blandinger man kan købe med rosiner og
mandelsplitter, er de tilsat smag af nogen art? Jeg har selv en hel
sæk mandelsplitter og har købt rosiner, så det gør vel ikke den store
forskel hvis jeg smider noget af det i, i stedet for at betale i dyre
domme for de færdige blandinger. Hvis man skal lade rosinerne
trække i spiritus, hvad er så bedst?
+
--
Med venlig hilsen/kind regards Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
Remove SPAM in emails
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
| |
Emil (14-12-2000)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 14-12-00 22:40 |
|
On Thu, 14 Dec 2000 19:24:19 GMT, Heidi C. Tholstrup wrote:
>Mht. glögg - de der blandinger man kan købe med rosiner og
>mandelsplitter, er de tilsat smag af nogen art?
Normalt er der ikke tilsat nogen smagsstoffer.
> Jeg har selv en hel sæk mandelsplitter og har købt rosiner,
Det er meget bedre end det indtørrede profitmix man tilbydes.
>Hvis man skal lade rosinerne >trække i spiritus, hvad er så bedst?
Smag og behag. Jeg foretrækker portvin eller sherry. Skal det
være speritus, må cognac være det ypperste som kontrast til en
sød glög. Jeg vil nu hellere have den til kaffen. Rom er meget
populært, men efter min ringe mening er smagen _for_ kraftig.
Brug kun lidt rosiner og mandelsplitter; det skal jo ikke være et
måltid, men en smagsoplevelse af de gode.
M.h.t. rosiner skal du være opmærksom på, at de ofte er meget
snavsede så den færdige drik bliver en grumset oplevelse.
Derfor skal du skylle dem i koldt vand til skyllevandet bliver
helt klart. Det fjerner de fysiske urenheder. Du vil blive
forbavset over hvor grumset vandet bliver.
Tidligere brugte man sulfitter (svovl - som i vin) for at
konservere rosinerne; men i dag er de som regel oversprøjtet med
madolie (økologi) for at lave en slags konservering. Derfor skal
du skylle dem igen i meget varmt vand for at fjerne olien. Det
ser jo ikke så lækkert ud med en oliebræmme øverst i glasset.
Som en yderligere god smagstilsætning vil jeg anbefale en teske
kommen (i en gazepose så det let kan fjernes) pr. fl. rødvin
under opvarmningen. Det tager virkeligt kegler.
m.v.h. Emil
| |
N/A (15-12-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 15-12-00 23:22 |
|
| |
Emil (15-12-2000)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 15-12-00 23:22 |
|
On Fri, 15 Dec 2000 08:24:12 +0100, Svend Andersen wrote:
>Emil gider du beskrive forskellen mellem mandlerne fra "en sæk
>mandelsplitter" og indkøbte rosiner - med indetørret profitmix ?
Ja, den ene er mindre indtørret end den anden.
Det bedste er dog at bruge frisksnittede mandler.
Nu du alligevel er ved tasteturet, så øs af din erfaring og
fortæl os hvorledes man kan gøre indtørrede
mandelsplitter/-flager spiselige igen.
m.v.h. Emil
| |
Niels Elgaard Larsen (18-12-2000)
| Kommentar Fra : Niels Elgaard Larsen |
Dato : 18-12-00 01:13 |
|
>>>>> "Emil" == Emil <Emil> writes:
Emil> Smag og behag. Jeg foretrækker portvin eller sherry. Skal det
Emil> være speritus, må cognac være det ypperste som kontrast til en
Emil> sød glög. Jeg vil nu hellere have den til kaffen. Rom er meget
Emil> populært, men efter min ringe mening er smagen _for_ kraftig.
..
..
Emil> Som en yderligere god smagstilsætning vil jeg anbefale en teske
Emil> kommen (i en gazepose så det let kan fjernes) pr. fl. rødvin
Emil> under opvarmningen. Det tager virkeligt kegler.
Hvis man vil have spirutus og kommensmag, kan man jo bruge snaps.
--
Niels Elgaard Larsen
Department of Computer Science, University of Copenhagen, Denmark
E-mail: elgaard@diku.dk <URL: http://www.diku.dk/users/elgaard/>
| |
|
|